Isteni csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 300 g finomliszt
- 250 g cukor
- 1 tk (teáskanál) szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vaníliaaroma
- 0,5 tk só
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 1 dl habtejszín
- 3 evőkanál kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az egyik tálban összekevertem a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, kakaót. A másikban habosra kevertem a tojást a cukorral, ment bele a habtejszín, vanília, tej és a víz is. A lisztes keveréket beleszitáltam és szép, egynemű masszává kevertem. 24 cm kapcsos tortaforma aljára sütőpapír került, az oldalát kivajaztam és szépen ugrott a sütőbe 180 fokon egy órára. És ehető is a remekmű!
Innen jön az a rész, amikor a fantáziádra bízom a továbbiakat. Ha meggyet akarsz bele, akkor érdemes a kimagozott, lecsepegtetett szemeket kicsit lisztbe forgatni, így nem süllyednek le a torta aljára. Ha tölteni akarod, akkor várnod kell a kihűlésig, akkor lehet szépen elvágni, majd megkenni lekvárral. Én most eperlekvárt tettem bele, remek a csokihoz.
Ha be akarod vonni, akkor érdemes egy 100g-os ét-, és egy 100g-os tej bevonót venni. Összetöröd őket és vízgőz fölé teszel egy fémtálat, ebben melegíted fel a csokit. Tehetsz hozzá 2 evőkanál semleges ízű olajat, így selymesebb, fényesebb lesz a máz. Ha felolvadt, akkor az egész tortát bevonhatod vele, vagy külön a szeleteket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »