Hozzávalók:
Elkészítése:
Az egyik tálban összekevertem a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, kakaót. A másikban habosra kevertem a tojást a cukorral, ment bele a habtejszín, vanília, tej és a víz is. A lisztes keveréket beleszitáltam és szép, egynemű masszává kevertem. 24 cm kapcsos tortaforma aljára sütőpapír került, az oldalát kivajaztam és szépen ugrott a sütőbe 180 fokon egy órára. És ehető is a remekmű!
Innen jön az a rész, amikor a fantáziádra bízom a továbbiakat. Ha meggyet akarsz bele, akkor érdemes a kimagozott, lecsepegtetett szemeket kicsit lisztbe forgatni, így nem süllyednek le a torta aljára. Ha tölteni akarod, akkor várnod kell a kihűlésig, akkor lehet szépen elvágni, majd megkenni lekvárral. Én most eperlekvárt tettem bele, remek a csokihoz.
Ha be akarod vonni, akkor érdemes egy 100g-os ét-, és egy 100g-os tej bevonót venni. Összetöröd őket és vízgőz fölé teszel egy fémtálat, ebben melegíted fel a csokit. Tehetsz hozzá 2 evőkanál semleges ízű olajat, így selymesebb, fényesebb lesz a máz. Ha felolvadt, akkor az egész tortát bevonhatod vele, vagy külön a szeleteket.