Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Imola feketeerdő tortája recept

Imola feketeerdő tortája
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 gramm cukor
    • 80 gramm liszt
    • 20 gramm kakaópor
    • 1 csipet só

    Töltelék:

    • 2 dl meggylé
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csipet fahéj
    • 1 üveg (350 gramm) meggy

    Tejszínhab:

    • 6 dl tejszín
    • 6 dkg cukor

    Díszítés:

    • 1 csomag tortazselé (piros)
    • meggylé
    • meggy

    Elkészítése:
    Tészta:
    A tojás fehérjékből verjünk kemény habot. A tojássárgát a cukorral keverjük habosra fehéredésig és óvatosan adjuk hozzá a fehérjéből vert habot. Végül forgassuk bele a kakaóporral elkevert és átszitált lisztet. Előmelegített sütőben 180°C-on kb 20-25 perc alatt süssük meg.
    Krém:
    A pudingport keverjük simára a meggylével és állandó keverés mellett, kis lángon sűrítsük be, amíg zselés állaga nem lesz, majd keverjük hozzá a meggyszemeket is. A kihűlt tortalapot vágjuk három részre, majd kenjük meg a szintén kihűlt meggykrémmel.
    A behűtött tejszínből verjünk kemény habot a cukorral. Tejszínnel is kenjük meg a tortát. Erre jön a középső tortalap, szintén ugyanígy: egy réteg meggy, egy réteg tejszín, végül a harmadik lappal fedjük be az egészet majd a torta tetejét és oldalát vonjuk be a maradék tejszínnel.
    Díszítés:
    A torta tetejét rakjuk tele meggyel, majd a tortazseléből és meggyléből készült zselét öntsük a torta tetejére. A torta oldalát csokireszelékkel díszítsük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá