Imola feketeerdő tortája recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 100 gramm cukor
- 80 gramm liszt
- 20 gramm kakaópor
- 1 csipet só
Töltelék:
- 2 dl meggylé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csipet fahéj
- 1 üveg (350 gramm) meggy
Tejszínhab:
- 6 dl tejszín
- 6 dkg cukor
Díszítés:
- 1 csomag tortazselé (piros)
- meggylé
- meggy
Elkészítése:
Tészta:
A tojás fehérjékből verjünk kemény habot. A tojássárgát a cukorral keverjük habosra fehéredésig és óvatosan adjuk hozzá a fehérjéből vert habot. Végül forgassuk bele a kakaóporral elkevert és átszitált lisztet. Előmelegített sütőben 180°C-on kb 20-25 perc alatt süssük meg.
Krém:
A pudingport keverjük simára a meggylével és állandó keverés mellett, kis lángon sűrítsük be, amíg zselés állaga nem lesz, majd keverjük hozzá a meggyszemeket is. A kihűlt tortalapot vágjuk három részre, majd kenjük meg a szintén kihűlt meggykrémmel.
A behűtött tejszínből verjünk kemény habot a cukorral. Tejszínnel is kenjük meg a tortát. Erre jön a középső tortalap, szintén ugyanígy: egy réteg meggy, egy réteg tejszín, végül a harmadik lappal fedjük be az egészet majd a torta tetejét és oldalát vonjuk be a maradék tejszínnel.
Díszítés:
A torta tetejét rakjuk tele meggyel, majd a tortazseléből és meggyléből készült zselét öntsük a torta tetejére. A torta oldalát csokireszelékkel díszítsük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

