Imola feketeerdő tortája recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 gramm cukor
- 80 gramm liszt
- 20 gramm kakaópor
- 1 csipet só
Töltelék:
- 2 dl meggylé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csipet fahéj
- 1 üveg (350 gramm) meggy
Tejszínhab:
- 6 dl tejszín
- 6 dkg cukor
Díszítés:
- 1 csomag tortazselé (piros)
- meggylé
- meggy
Elkészítése:
Tészta:
A tojás fehérjékből verjünk kemény habot. A tojássárgát a cukorral keverjük habosra fehéredésig és óvatosan adjuk hozzá a fehérjéből vert habot. Végül forgassuk bele a kakaóporral elkevert és átszitált lisztet. Előmelegített sütőben 180°C-on kb 20-25 perc alatt süssük meg.
Krém:
A pudingport keverjük simára a meggylével és állandó keverés mellett, kis lángon sűrítsük be, amíg zselés állaga nem lesz, majd keverjük hozzá a meggyszemeket is. A kihűlt tortalapot vágjuk három részre, majd kenjük meg a szintén kihűlt meggykrémmel.
A behűtött tejszínből verjünk kemény habot a cukorral. Tejszínnel is kenjük meg a tortát. Erre jön a középső tortalap, szintén ugyanígy: egy réteg meggy, egy réteg tejszín, végül a harmadik lappal fedjük be az egészet majd a torta tetejét és oldalát vonjuk be a maradék tejszínnel.
Díszítés:
A torta tetejét rakjuk tele meggyel, majd a tortazseléből és meggyléből készült zselét öntsük a torta tetejére. A torta oldalát csokireszelékkel díszítsük.