Imola feketeerdő tortája

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 100 gramm cukor
  • 80 gramm liszt
  • 20 gramm kakaópor
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 2 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 üveg (350 gramm) meggy

Tejszínhab:

  • 6 dl tejszín
  • 6 dkg cukor

Díszítés:

  • 1 csomag tortazselé (piros)
  • meggylé
  • meggy

Elkészítése:
Tészta:
A tojás fehérjékből verjünk kemény habot. A tojássárgát a cukorral keverjük habosra fehéredésig és óvatosan adjuk hozzá a fehérjéből vert habot. Végül forgassuk bele a kakaóporral elkevert és átszitált lisztet. Előmelegített sütőben 180°C-on kb 20-25 perc alatt süssük meg.
Krém:
A pudingport keverjük simára a meggylével és állandó keverés mellett, kis lángon sűrítsük be, amíg zselés állaga nem lesz, majd keverjük hozzá a meggyszemeket is. A kihűlt tortalapot vágjuk három részre, majd kenjük meg a szintén kihűlt meggykrémmel.
A behűtött tejszínből verjünk kemény habot a cukorral. Tejszínnel is kenjük meg a tortát. Erre jön a középső tortalap, szintén ugyanígy: egy réteg meggy, egy réteg tejszín, végül a harmadik lappal fedjük be az egészet majd a torta tetejét és oldalát vonjuk be a maradék tejszínnel.
Díszítés:
A torta tetejét rakjuk tele meggyel, majd a tortazseléből és meggyléből készült zselét öntsük a torta tetejére. A torta oldalát csokireszelékkel díszítsük.