Húsvéti narancsos túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- zöld, piros,sárga ételfesték
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 narancs héja
- 15 dkg kristálycukor
- 1 tk vanília aroma
- 10 dkg vaj
- 25 dkg túró
Díszítéshez:
- 20 dkg fondant
- 2 dl tejszín
- 10 dkg mascarpone
- zöld, piros, sárga ételfesték
- marcipán virágok
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül pedig beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez piros, a másikhoz zöld, a harmadikhoz sárga ételfestéket adunk és elkeverjük. 18 cm-es tortaformában külön-külön megsütjük a tésztákat 180 fokos, előmelegített sütőben. (Kb. 15 perc)
Mindhárom piskótát hagyjuk kihálni.
Krém készítése:
A pudingport elkeverjük a cukorral. Hozzáadjuk apránként a tejet és csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, keverjük krémesre 10 dkg vajjal, a vanília aromával és a túróval.
Összeállítás:
A piros piskótát megkenjük túrós krém felével. A maradék narancs felét feldaraboljuk és rászórjuk a krémre. Tegyük rá a sárga piskótát, kenjük meg a maradék krémmel és szórjuk rá a maradék narancsot, végül pedig helyezzük rá a zöld piskótát.
A fondantot akkorára nyújtjuk, hogy betakarja a tortát.
A tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük a mascarponét. A krém 1/3-át narancssárgára, 2/3-át pedig zöldre színezzük. Befedjük a tortánkat a fondanttal és az oldalára lapos fejű habkinyomóval répákat rajzolunk a krémmel, majd vékony fejű kinyomóval a répáknak levelet, a torta tetejére pedig fészket nyomunk.
Marcipán virágokkal és ehető tojásokkal díszítjük.
Tipp:
Saját recept alapján készült, igazi kis húsvéti vendégváró tortácska! :) Mindenki elképed, ha meglátja, az ízéről ne is beszéljünk..:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »