Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti narancsos túrótorta recept

Húsvéti narancsos túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg kristálycukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 tk szódabikarbóna
    • zöld, piros,sárga ételfesték

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás puding
    • 1 narancs héja
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 tk vanília aroma
    • 10 dkg vaj
    • 25 dkg túró

    Díszítéshez:

    • 20 dkg fondant
    • 2 dl tejszín
    • 10 dkg mascarpone
    • zöld, piros, sárga ételfesték
    • marcipán virágok

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül pedig beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez piros, a másikhoz zöld, a harmadikhoz sárga ételfestéket adunk és elkeverjük. 18 cm-es tortaformában külön-külön megsütjük a tésztákat 180 fokos, előmelegített sütőben. (Kb. 15 perc)

    Mindhárom piskótát hagyjuk kihálni.

    Krém készítése:

    A pudingport elkeverjük a cukorral. Hozzáadjuk apránként a tejet és csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, keverjük krémesre 10 dkg vajjal, a vanília aromával és a túróval.

    Összeállítás:

    A piros piskótát megkenjük túrós krém felével. A maradék narancs felét feldaraboljuk és rászórjuk a krémre. Tegyük rá a sárga piskótát, kenjük meg a maradék krémmel és szórjuk rá a maradék narancsot, végül pedig helyezzük rá a zöld piskótát.

    A fondantot akkorára nyújtjuk, hogy betakarja a tortát.

    A tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük a mascarponét. A krém 1/3-át narancssárgára, 2/3-át pedig zöldre színezzük. Befedjük a tortánkat a fondanttal és az oldalára lapos fejű habkinyomóval répákat rajzolunk a krémmel, majd vékony fejű kinyomóval a répáknak levelet, a torta tetejére pedig fészket nyomunk.

    Marcipán virágokkal és ehető tojásokkal díszítjük.

    Tipp:

    Saját recept alapján készült, igazi kis húsvéti vendégváró tortácska! :) Mindenki elképed, ha meglátja, az ízéről ne is beszéljünk..:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá