Húsvéti narancsos túrótorta recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók:
- 6 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg kristálycukor
 - 20 dkg liszt
 - 1 tk szódabikarbóna
 - zöld, piros,sárga ételfesték
 
Krémhez:
- 3 dl tej
 - 1 csomag vaníliás puding
 - 1 narancs héja
 - 15 dkg kristálycukor
 - 1 tk vanília aroma
 - 10 dkg vaj
 - 25 dkg túró
 
Díszítéshez:
- 20 dkg fondant
 - 2 dl tejszín
 - 10 dkg mascarpone
 - zöld, piros, sárga ételfesték
 - marcipán virágok
 
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül pedig beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez piros, a másikhoz zöld, a harmadikhoz sárga ételfestéket adunk és elkeverjük. 18 cm-es tortaformában külön-külön megsütjük a tésztákat 180 fokos, előmelegített sütőben. (Kb. 15 perc)
Mindhárom piskótát hagyjuk kihálni.
Krém készítése:
A pudingport elkeverjük a cukorral. Hozzáadjuk apránként a tejet és csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, keverjük krémesre 10 dkg vajjal, a vanília aromával és a túróval.
Összeállítás:
A piros piskótát megkenjük túrós krém felével. A maradék narancs felét feldaraboljuk és rászórjuk a krémre. Tegyük rá a sárga piskótát, kenjük meg a maradék krémmel és szórjuk rá a maradék narancsot, végül pedig helyezzük rá a zöld piskótát.
A fondantot akkorára nyújtjuk, hogy betakarja a tortát.
A tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük a mascarponét. A krém 1/3-át narancssárgára, 2/3-át pedig zöldre színezzük. Befedjük a tortánkat a fondanttal és az oldalára lapos fejű habkinyomóval répákat rajzolunk a krémmel, majd vékony fejű kinyomóval a répáknak levelet, a torta tetejére pedig fészket nyomunk.
Marcipán virágokkal és ehető tojásokkal díszítjük.
Tipp:
Saját recept alapján készült, igazi kis húsvéti vendégváró tortácska! :) Mindenki elképed, ha meglátja, az ízéről ne is beszéljünk..:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											

