Húsvéti narancsos túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • zöld, piros,sárga ételfesték

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 narancs héja
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg túró

Díszítéshez:

  • 20 dkg fondant
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg mascarpone
  • zöld, piros, sárga ételfesték
  • marcipán virágok

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül pedig beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez piros, a másikhoz zöld, a harmadikhoz sárga ételfestéket adunk és elkeverjük. 18 cm-es tortaformában külön-külön megsütjük a tésztákat 180 fokos, előmelegített sütőben. (Kb. 15 perc)

Mindhárom piskótát hagyjuk kihálni.

Krém készítése:

A pudingport elkeverjük a cukorral. Hozzáadjuk apránként a tejet és csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, keverjük krémesre 10 dkg vajjal, a vanília aromával és a túróval.

Összeállítás:

A piros piskótát megkenjük túrós krém felével. A maradék narancs felét feldaraboljuk és rászórjuk a krémre. Tegyük rá a sárga piskótát, kenjük meg a maradék krémmel és szórjuk rá a maradék narancsot, végül pedig helyezzük rá a zöld piskótát.

A fondantot akkorára nyújtjuk, hogy betakarja a tortát.

A tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük a mascarponét. A krém 1/3-át narancssárgára, 2/3-át pedig zöldre színezzük. Befedjük a tortánkat a fondanttal és az oldalára lapos fejű habkinyomóval répákat rajzolunk a krémmel, majd vékony fejű kinyomóval a répáknak levelet, a torta tetejére pedig fészket nyomunk.

Marcipán virágokkal és ehető tojásokkal díszítjük.

Tipp:

Saját recept alapján készült, igazi kis húsvéti vendégváró tortácska! :) Mindenki elképed, ha meglátja, az ízéről ne is beszéljünk..:)