Hozzávalók:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül pedig beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez piros, a másikhoz zöld, a harmadikhoz sárga ételfestéket adunk és elkeverjük. 18 cm-es tortaformában külön-külön megsütjük a tésztákat 180 fokos, előmelegített sütőben. (Kb. 15 perc)
Mindhárom piskótát hagyjuk kihálni.
A pudingport elkeverjük a cukorral. Hozzáadjuk apránként a tejet és csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, keverjük krémesre 10 dkg vajjal, a vanília aromával és a túróval.
A piros piskótát megkenjük túrós krém felével. A maradék narancs felét feldaraboljuk és rászórjuk a krémre. Tegyük rá a sárga piskótát, kenjük meg a maradék krémmel és szórjuk rá a maradék narancsot, végül pedig helyezzük rá a zöld piskótát.
A fondantot akkorára nyújtjuk, hogy betakarja a tortát.
A tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük a mascarponét. A krém 1/3-át narancssárgára, 2/3-át pedig zöldre színezzük. Befedjük a tortánkat a fondanttal és az oldalára lapos fejű habkinyomóval répákat rajzolunk a krémmel, majd vékony fejű kinyomóval a répáknak levelet, a torta tetejére pedig fészket nyomunk.
Marcipán virágokkal és ehető tojásokkal díszítjük.
Saját recept alapján készült, igazi kis húsvéti vendégváró tortácska! :) Mindenki elképed, ha meglátja, az ízéről ne is beszéljünk..:)