Húsvéti Napraforgó torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g cukor
- 120 g liszt
Csokikrémhez:
- 250 g csokoládé (ízlés szerint)
- 250 g mascarpone
- 2 dl felvert habtejszín
Gesztenyekrémhez:
- 250 g gesztenyemassza
- 250 g mascarpone
- 2 dl felvert habtejszín
Díszítéshez:
- ízlés szerint marcipán
Elkészítése:
Piskóta: A tojásfehérjékből nagyon kemény habot verünk, és folyamatosan beleöntjük közbe a sárgákat , a cukrot és a lisztet. Kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük. Ha már a tésztája nem ragad oda a beleszúrt villába akkor ki is vehetjük. Várjuk meg amíg kihűl, majd vágjuk 3 felé, hogy 3 tortalapot kapjunk.
Gesztenyekrém: A gesztenyemasszába, ha nem ízesített, teszünk egy kis cukrot és rumot ízlés szerint, ebbe tesszük bele a mascarponét, utána óvatosan beleforgatjuk a felvert habtejszínt.
Csokis krém: A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, ebbe tesszük bele a mascarponét, utána a felvert habtejszínt. Ebbe nem kell cukor!
Kosár díszítése ezen az oldalon található meg, én is innen lestem el. Szerintem könnyebb ha látjuk is közben. Sok sikert hozzá!:)
https://www.desszertmester.hu/diszitesi-technikak/video-kosarfonas-technika
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »