Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti Napraforgó torta recept

Húsvéti Napraforgó torta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g cukor
    • 120 g liszt

    Csokikrémhez:

    • 250 g csokoládé (ízlés szerint)
    • 250 g mascarpone
    • 2 dl felvert habtejszín

    Gesztenyekrémhez:

    • 250 g gesztenyemassza
    • 250 g mascarpone
    • 2 dl felvert habtejszín

    Díszítéshez:

    • ízlés szerint marcipán

    Elkészítése:

    Piskóta: A tojásfehérjékből nagyon kemény habot verünk, és folyamatosan beleöntjük közbe a sárgákat , a cukrot és a lisztet. Kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük. Ha már a tésztája nem ragad oda a beleszúrt villába akkor ki is vehetjük. Várjuk meg amíg kihűl, majd vágjuk 3 felé, hogy 3 tortalapot kapjunk.

    Gesztenyekrém: A gesztenyemasszába, ha nem ízesített, teszünk egy kis cukrot és rumot ízlés szerint, ebbe tesszük bele a mascarponét, utána óvatosan beleforgatjuk a felvert habtejszínt.

    Csokis krém: A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, ebbe tesszük bele a mascarponét, utána a felvert habtejszínt. Ebbe nem kell cukor!

    Kosár díszítése ezen az oldalon található meg, én is innen lestem el. Szerintem könnyebb ha látjuk is közben. Sok sikert hozzá!:)

    https://www.desszertmester.hu/diszitesi-technikak/video-kosarfonas-technika

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá