Húsvéti Napraforgó torta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 db tojás
  • 120 g cukor
  • 120 g liszt

Csokikrémhez:

  • 250 g csokoládé (ízlés szerint)
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl felvert habtejszín

Gesztenyekrémhez:

  • 250 g gesztenyemassza
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl felvert habtejszín

Díszítéshez:

  • ízlés szerint marcipán

Elkészítése:

Piskóta: A tojásfehérjékből nagyon kemény habot verünk, és folyamatosan beleöntjük közbe a sárgákat , a cukrot és a lisztet. Kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük. Ha már a tésztája nem ragad oda a beleszúrt villába akkor ki is vehetjük. Várjuk meg amíg kihűl, majd vágjuk 3 felé, hogy 3 tortalapot kapjunk.

Gesztenyekrém: A gesztenyemasszába, ha nem ízesített, teszünk egy kis cukrot és rumot ízlés szerint, ebbe tesszük bele a mascarponét, utána óvatosan beleforgatjuk a felvert habtejszínt.

Csokis krém: A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, ebbe tesszük bele a mascarponét, utána a felvert habtejszínt. Ebbe nem kell cukor!

Kosár díszítése ezen az oldalon található meg, én is innen lestem el. Szerintem könnyebb ha látjuk is közben. Sok sikert hozzá!:)

https://www.desszertmester.hu/diszitesi-technikak/video-kosarfonas-technika