Húsvéti csokitorta tojás recept
Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból sima piskóta - 1 csoki puding
- 4dl tej
- fél margarin
- 3 dl habtejszín
- 8 kanál porcukor
- 10dkg étcsoki
- 1+1kanál kakaópor
- pár szem meggybefőtt
- kinyomható torta dekor
- marcipánmassza
Elkészítés:
A piskótát kerek formára sütjük, egy kanál kakaót is teszünk bele. Tojás alakúra vágjuk, a maradékot félretesszük, abból formázzuk majd ki hogy csúcsos legyen. A 4 dl tejből a pudingot készítünk, egyelőre nem cukorral. Amikor kihűlt, hozzákeverünk géppel fél margarint, a 8 kanál porcukrot, 1dl habtejszínt, 1 kanál kakaóport. Az egészet gépi habverővel fölverjük, (nagyon könnyű laza csokikrémet kapunk.) Ezzel kenjük meg a lapokat, közé meggyszemeket és étcsokit kaparunk vagy darabolunk, a maradék piskótát rátapasztjuk a krémmel formára igazítva tesszük. A tojást a maradék 2dl habtejszínből felvert habbal vonjuk be. Dekoráljuk ízlés és anyag szerint, a habból is tudunk színezni pár csepp ételfestékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

