Húsvéti csokitorta tojás recept
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból sima piskóta
- 1 csoki puding
- 4dl tej
- fél margarin
- 3 dl habtejszín
- 8 kanál porcukor
- 10dkg étcsoki
- 1+1kanál kakaópor
- pár szem meggybefőtt
- kinyomható torta dekor
- marcipánmassza
Elkészítés:
A piskótát kerek formára sütjük, egy kanál kakaót is teszünk bele. Tojás alakúra vágjuk, a maradékot félretesszük, abból formázzuk majd ki hogy csúcsos legyen. A 4 dl tejből a pudingot készítünk, egyelőre nem cukorral. Amikor kihűlt, hozzákeverünk géppel fél margarint, a 8 kanál porcukrot, 1dl habtejszínt, 1 kanál kakaóport. Az egészet gépi habverővel fölverjük, (nagyon könnyű laza csokikrémet kapunk.) Ezzel kenjük meg a lapokat, közé meggyszemeket és étcsokit kaparunk vagy darabolunk, a maradék piskótát rátapasztjuk a krémmel formára igazítva tesszük. A tojást a maradék 2dl habtejszínből felvert habbal vonjuk be. Dekoráljuk ízlés és anyag szerint, a habból is tudunk színezni pár csepp ételfestékkel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.