Húsvéti csokitorta tojás

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 tojásból sima piskóta
  • 1 csoki puding
  • 4dl tej
  • fél margarin
  • 3 dl habtejszín
  • 8 kanál porcukor
  • 10dkg étcsoki
  • 1+1kanál kakaópor
  • pár szem meggybefőtt
  • kinyomható torta dekor
  • marcipánmassza

Elkészítés:
A piskótát kerek formára sütjük, egy kanál kakaót is teszünk bele. Tojás alakúra vágjuk, a maradékot félretesszük, abból formázzuk majd ki hogy csúcsos legyen. A 4 dl tejből a pudingot készítünk, egyelőre nem cukorral. Amikor kihűlt, hozzákeverünk géppel fél margarint, a 8 kanál porcukrot, 1dl habtejszínt, 1 kanál kakaóport. Az egészet gépi habverővel fölverjük, (nagyon könnyű laza csokikrémet kapunk.) Ezzel kenjük meg a lapokat, közé meggyszemeket és étcsokit kaparunk vagy darabolunk, a maradék piskótát rátapasztjuk a krémmel formára igazítva tesszük. A tojást a maradék 2dl habtejszínből felvert habbal vonjuk be. Dekoráljuk ízlés és anyag szerint, a habból is tudunk színezni pár csepp ételfestékkel.