Horgásztorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt
- 2 csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag vaníliapuding
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 7,5 dl víz
- 18 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliacukor
Díszítéshez:
- 2,5 dl habtejszín
- kókuszreszelék
- zöld ételfesték
- karamell cukorka
- gumicukor: béka, hal
- ostyarúd
- kék színű üdítőital
- 1 csomag színtelen tortazselé
- fogpiszkáló
- kis csoki
- horgász marcipánfigura
Elkészítése:
10 tojásból piskótát sütünk 24 cm-es tortaformában.
A tojás mennyiségét attól függően lehet változtatni, hogy milyen magas tortát szeretnénk. 2,5 dl vizet elkeverünk 2 csomag vaníliapudinggal és 1 csomag vaníliacukorral.
Közben 5 dl vizet 8 dkg cukorral gőz felett felfőzzük és az elkavart pudingot belekeverjük. Kb. 3 percig főzzük.
4 tojásfehérjét 10dkg kristálycukorral kemény habbá verjük és a puding után ezt is belefőzzük.
A kihűlt piskótákat kettévágjuk és ezzel a krémmel miután ez is kihűlt megtöltjük, majd a tejszínnel körbevonjuk.
2,5dl kék italban elkeverünk 1 csomag színtelen tortazselét, majd időnként kevergetve felforraljuk.
A torta tetején mélyedést vágunk a tónak, és egy kis krémmel kikenjük az alját, belehelyezzük a gumicukor halakat, majd a félig megdermedt zselét beleöntjük.
A tó köré zöld ételfestékkel megszínezett kókuszreszeléket szórunk. Stégnek ostya rudakat teszünk, melyre a marcipánfigurát helyezzük.
A tó köré karamell darabokat és gumicukor békákat teszünk.
Egyes fogpiszkálókat ételfestékbe mártjuk, ez lesz a levél, a többi tetejét pedig olvasztott csokiba mártjuk, ez pedig a buzogány.
Sztori: A barátomnak készítettem a születésnapjára, aki imád horgászni.
Ez a torta igazi horgászoknak nagyszerű meglepetés.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

