Hólabda torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 csapott ek liszt
- 2 csapott ek étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
- 5 ek cukor
Krémhez:
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 reszelt héja
- 15 dkg jó minőségű fehér csokoládé
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag hólabda pudingpor (Haas)
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
Díszítéshez:
- 12 db koktélcseresznye
Elkészítése:
Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk. A tojások sárgáját a cukorral keverjük ki alaposan, majd a fehérjéket verjük keményre csipet sóval. A liszthez adjuk hozzá a sütőport és a keményítőt. A sárgához adjuk hozzá felváltva a lisztet és a habot, majd a masszát simítsuk a formába. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 25-30 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát!
A krémhez a margarint tegyük a keverőgép táljába és adjuk hozzá a cukrokat, majd keverjük 15 percig. Amíg a gép dolgozik adjuk hozzá a tejhez a pudingport, majd főzzük sűrű krémmé. Langyosan adjuk hozzá a citrom héját, majd a kihűlt pudingot adagoljuk a margarinhoz, amit a gép folyamatosan kever.
A tésztát két lapba vágjuk, megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot és az oldalát is körbekenjük a krémmel. Keveset hagyjunk a díszítéshez. A csokit olvasszuk fel 2 ek olajjal és szépen vonjuk be vele a torta tetejét és oldalát, majd tegyük hűtőbe dermedni.
Amint a csoki megdermedt a maradék krémet nyomózsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a tortát és még koktélcseresznyéket is tehetünk a tetejére.
Tipp:
Saját receptem és ünnepekre ajánlom mindenkinek, aki szereti a krémes sütiket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


