Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda torta recept

Hólabda torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csapott ek liszt
    • 2 csapott ek étkezési keményítő
    • 1 tk sütőpor
    • 5 ek cukor

    Krémhez:

    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 reszelt héja
    • 15 dkg jó minőségű fehér csokoládé
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 1 csomag hólabda pudingpor (Haas)
    • 4 dl tej
    • 2 ek cukor

    Díszítéshez:

    • 12 db koktélcseresznye

    Elkészítése:

    Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk. A tojások sárgáját a cukorral keverjük ki alaposan, majd a fehérjéket verjük keményre csipet sóval. A liszthez adjuk hozzá a sütőport és a keményítőt. A sárgához adjuk hozzá felváltva a lisztet és a habot, majd a masszát simítsuk a formába. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 25-30 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát!

    A krémhez a margarint tegyük a keverőgép táljába és adjuk hozzá a cukrokat, majd keverjük 15 percig. Amíg a gép dolgozik adjuk hozzá a tejhez a pudingport, majd főzzük sűrű krémmé. Langyosan adjuk hozzá a citrom héját, majd a kihűlt pudingot adagoljuk a margarinhoz, amit a gép folyamatosan kever.

    A tésztát két lapba vágjuk, megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot és az oldalát is körbekenjük a krémmel. Keveset hagyjunk a díszítéshez. A csokit olvasszuk fel 2 ek olajjal és szépen vonjuk be vele a torta tetejét és oldalát, majd tegyük hűtőbe dermedni.

    Amint a csoki megdermedt a maradék krémet nyomózsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a tortát és még koktélcseresznyéket is tehetünk a tetejére.

    Tipp:

    Saját receptem és ünnepekre ajánlom mindenkinek, aki szereti a krémes sütiket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá