Hólabda torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 csapott ek liszt
- 2 csapott ek étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
- 5 ek cukor
Krémhez:
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 reszelt héja
- 15 dkg jó minőségű fehér csokoládé
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag hólabda pudingpor (Haas)
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
Díszítéshez:
- 12 db koktélcseresznye
Elkészítése:
Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk. A tojások sárgáját a cukorral keverjük ki alaposan, majd a fehérjéket verjük keményre csipet sóval. A liszthez adjuk hozzá a sütőport és a keményítőt. A sárgához adjuk hozzá felváltva a lisztet és a habot, majd a masszát simítsuk a formába. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 25-30 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát!
A krémhez a margarint tegyük a keverőgép táljába és adjuk hozzá a cukrokat, majd keverjük 15 percig. Amíg a gép dolgozik adjuk hozzá a tejhez a pudingport, majd főzzük sűrű krémmé. Langyosan adjuk hozzá a citrom héját, majd a kihűlt pudingot adagoljuk a margarinhoz, amit a gép folyamatosan kever.
A tésztát két lapba vágjuk, megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot és az oldalát is körbekenjük a krémmel. Keveset hagyjunk a díszítéshez. A csokit olvasszuk fel 2 ek olajjal és szépen vonjuk be vele a torta tetejét és oldalát, majd tegyük hűtőbe dermedni.
Amint a csoki megdermedt a maradék krémet nyomózsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a tortát és még koktélcseresznyéket is tehetünk a tetejére.
Tipp:
Saját receptem és ünnepekre ajánlom mindenkinek, aki szereti a krémes sütiket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »