Hólabda torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 5 tojás
  • 3 csapott ek liszt
  • 2 csapott ek étkezési keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 5 ek cukor

Krémhez:

  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 reszelt héja
  • 15 dkg jó minőségű fehér csokoládé
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag hólabda pudingpor (Haas)
  • 4 dl tej
  • 2 ek cukor

Díszítéshez:

  • 12 db koktélcseresznye

Elkészítése:

Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk. A tojások sárgáját a cukorral keverjük ki alaposan, majd a fehérjéket verjük keményre csipet sóval. A liszthez adjuk hozzá a sütőport és a keményítőt. A sárgához adjuk hozzá felváltva a lisztet és a habot, majd a masszát simítsuk a formába. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 25-30 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát!

A krémhez a margarint tegyük a keverőgép táljába és adjuk hozzá a cukrokat, majd keverjük 15 percig. Amíg a gép dolgozik adjuk hozzá a tejhez a pudingport, majd főzzük sűrű krémmé. Langyosan adjuk hozzá a citrom héját, majd a kihűlt pudingot adagoljuk a margarinhoz, amit a gép folyamatosan kever.

A tésztát két lapba vágjuk, megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot és az oldalát is körbekenjük a krémmel. Keveset hagyjunk a díszítéshez. A csokit olvasszuk fel 2 ek olajjal és szépen vonjuk be vele a torta tetejét és oldalát, majd tegyük hűtőbe dermedni.

Amint a csoki megdermedt a maradék krémet nyomózsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a tortát és még koktélcseresznyéket is tehetünk a tetejére.

Tipp:

Saját receptem és ünnepekre ajánlom mindenkinek, aki szereti a krémes sütiket.