Hercegnő torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek list
- 1 kk sütőpor
Ezt 2x kell venni, mivel 2 alapot sütünk.
Krém:
- 2 cs epres vagy puncsos pudingpor
- 0,6 l tej
- 20-25 dkg porcukor
- 1 kocka margarin
- 1 púpozott ek liszt
Krém:
- 1 cs vanília pudingpor
- 0,3 l tej
- 15-20 dkg porcukor
- 1/2 kocka margarin
- 1 ek liszt
Ha több ízű tortát szeretnénk, akkor még egy pudingporból ugyanezt megcsinálhatjuk.
Elkészítése:
A hozzávalókból a szokásos módon 2 db 6 tojásos piskóta tortaalapot készítünk.A krémeknél a pudingport és a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejjel folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal robotgéppel alaposan összedolgozzuk.A két kihűlt piskótalapot egymásra tesszük, beleállítjuk a Barbie babát és óvatosan megfaragjuk a szoknyáját. Ezután kivesszük a babát és mindkét piskótát kettévágjuk, hogy be lehessen tölteni. Betöltés után óvatosan visszarakjuk a babát. Kedvünk szerinti ízekkel tölthetjük a rétegeket, de vigyázzunk, hogy a rózsaszín krémből (azért készül dupla adagból) maradjon annyi, hogy a szoknyát teljesen be tudjuk vele fedni. A fehér vagy másik színű krémből annyit hagyjunk, hogy a díszítéseket meg tudjuk rá csinálni. A baba felső ruháját is a krémből csináljuk. Ott a hol a baba dereka találkozik a szoknya szélével a lefaragott piskótadarabokból szoktam szépen megformálni a szoknya végét és krémmel rögzíteni a darabokat. Kislányoknak tökéletes szülinapi ajándék:)