Hercegnő torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hercegnő torta

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek list
  • 1 kk sütőpor

Ezt 2x kell venni, mivel 2 alapot sütünk.

Krém:

  • 2 cs epres vagy puncsos pudingpor
  • 0,6 l tej
  • 20-25 dkg porcukor
  • 1 kocka margarin
  • 1 púpozott ek liszt

Krém:

  • 1 cs vanília pudingpor
  • 0,3 l tej
  • 15-20 dkg porcukor
  • 1/2 kocka margarin
  • 1 ek liszt

Ha több ízű tortát szeretnénk, akkor még egy pudingporból ugyanezt megcsinálhatjuk.

Elkészítése:
A hozzávalókból a szokásos módon 2 db 6 tojásos piskóta tortaalapot készítünk.A krémeknél a pudingport és a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejjel folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal robotgéppel alaposan összedolgozzuk.A két kihűlt piskótalapot egymásra tesszük, beleállítjuk a Barbie babát és óvatosan megfaragjuk a szoknyáját. Ezután kivesszük a babát és mindkét piskótát kettévágjuk, hogy be lehessen tölteni.  Betöltés után óvatosan visszarakjuk a babát. Kedvünk szerinti ízekkel tölthetjük a rétegeket, de vigyázzunk, hogy a rózsaszín krémből (azért készül dupla adagból) maradjon annyi, hogy a szoknyát teljesen be tudjuk vele fedni. A fehér vagy másik színű krémből annyit hagyjunk, hogy a díszítéseket meg tudjuk rá csinálni. A baba felső ruháját is a krémből csináljuk. Ott a hol a baba dereka találkozik a szoknya szélével a lefaragott piskótadarabokból szoktam szépen megformálni a szoknya végét és krémmel rögzíteni a darabokat. Kislányoknak tökéletes szülinapi ajándék:)