Hello Kitty torta recept
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek kristálycukor
- 4 ek liszt
- 4 ek étkezési keményítő
- 1 tasak sütőpor
- 2 ek víz
- 1 csomag vaníliás cukor
Máz:
- 25 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 citrom leve
- marcipán (sárga, fekete,piros)
Krém:
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 25 dkg margarin
- 1 tasak tejszín ízű puding
- 25 dkg porcukor
- 1-2 tk vanília kivonat
- 3 dl tej
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a 2 ek vizet, a vaníliás cukrot, és a sütőporral elkevert lisztet, valamint keményítőt. Óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot, vajazott, lisztezett formába töltjük, és 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
A cicafejet késsel kivágom formásra. 3 lapba vágom a tortát, és a következő töltelékkel megtöltöm:
A margarint a cukorral habosra keverem. A 3 dl tejben megfőzöm a pudingot, majd lehűtöm. A krémhez keverem a pudingot, majd a mascarponet is. A vanília kivonatot is hozzákeverem.
Megtöltöm a lapokat, majd elkészítem a cukormázat a tetejére. A porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével alaposan kikeverem, és bevonom vele a tortát.
Száradni hagyom, beteszem a hűtőbe, 1 óra múlva megformázom a marcipánokból, a bajuszt, a szemeket, a szájat, és a masnit. Az oldalát felirattal is díszítettem.