Hello Kitty torta recept
                            Hozzávalók:
- 8  
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek kristálycukor
 - 4 ek liszt
 - 4 ek étkezési keményítő
 - 1 tasak sütőpor
 - 2 ek víz
 - 1 csomag vaníliás cukor
 
Máz:
- 25 dkg porcukor
 - 1 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 1 citrom leve
 - marcipán (sárga, fekete,piros)
 
Krém:
- 25 dkg mascarpone krémsajt
 - 25 dkg margarin
 - 1 tasak tejszín ízű puding
 - 25 dkg porcukor
 - 1-2 tk vanília kivonat
 - 3 dl tej
 
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a 2 ek vizet, a vaníliás cukrot, és a sütőporral elkevert lisztet, valamint keményítőt. Óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot, vajazott, lisztezett formába töltjük, és 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
A cicafejet késsel kivágom formásra. 3 lapba vágom a tortát, és a következő töltelékkel megtöltöm:
A margarint a cukorral habosra keverem. A 3 dl tejben megfőzöm a pudingot, majd lehűtöm. A krémhez keverem a pudingot, majd a mascarponet is. A vanília kivonatot is hozzákeverem.
Megtöltöm a lapokat, majd elkészítem a cukormázat a tetejére. A porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével alaposan kikeverem, és bevonom vele a tortát.
Száradni hagyom, beteszem a hűtőbe, 1 óra múlva megformázom a marcipánokból, a bajuszt, a szemeket, a szájat, és a masnit. Az oldalát felirattal is díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


