Hangyaboly csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só (elhagyható)
Krém:
- fél liter tej
- 5 evőkanál rétesliszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 3 evőkanál jó minőségű kakaópor
- rumos tej a locsoláshoz (2 dl tej és ízlés szerinti mennyiségű rum vagy aroma)
- tortadara a díszítéshez (kb 10 dkg)
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük és felretesszük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, folyamatos keverés mellett hozzá kanalazzuk a liszt és sütőpor keverékét. Ha túl sűrű, akkor a fehérje habjának egy részével lazíthatjuk, végül a maradék habot óvatosan beleforgatjuk.
Egy hagyományos tepsit sütőpapírral kibélelünk, egyenletesen elosztjuk benne a tésztát és mérsékelten forró sütőben (170 fokon) megsütjük.
A krémhez a tejet felforraljuk, a lisztet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Főzzük pár percig, majd kihűtjük (ha a tetejére fóliát teszünk, vagy időnként átforgatjuk, akkor a krém felszíne nem bőrösödik). A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport is. Ha a fehér krém kihűlt, akkor a margarinos krémmel alaposan összedolgozzuk.
A kihűlt tésztát ujjnyi vékony csíkokra vágjuk. A csíkokkal kibélelünk egy 2 l űrtalmú tálat (ez lesz a forma). A piskótacsíkokat rumos tejjel meglocsolhatjuk, majd rákenünk egy réteg krémet. Erre újabb piskótaréteg kerül (az előző csíkokra merőlegesen), amit ismételten locsolhatunk. A rétegeket addig folytatjuk, amíg a tál meg nem telik. Az utolsó réteg piskóta, ez lesz a torta alja.
A tortát óvatosan kifordítjuk egy tálcára és bevonjuk a maradék krémmel. Tortadarával díszíthetjük.
A hangyaboly csokitorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »