Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hangyaboly csokitorta recept

Hangyaboly csokitorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 evőkanál cukor
    • 10 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só (elhagyható)

    Krém:

    • fél liter tej
    • 5 evőkanál rétesliszt
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 3 evőkanál jó minőségű kakaópor
    • rumos tej a locsoláshoz (2 dl tej és ízlés szerinti mennyiségű rum vagy aroma)
    • tortadara a díszítéshez (kb 10 dkg)

    Elkészítése:

    A piskótához a tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük és felretesszük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, folyamatos keverés mellett hozzá kanalazzuk a liszt és sütőpor keverékét. Ha túl sűrű, akkor a fehérje habjának egy részével lazíthatjuk, végül a maradék habot óvatosan beleforgatjuk.

    Egy hagyományos tepsit sütőpapírral kibélelünk, egyenletesen elosztjuk benne a tésztát és mérsékelten forró sütőben (170 fokon) megsütjük.

    A krémhez a tejet felforraljuk, a lisztet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Főzzük pár percig, majd kihűtjük (ha a tetejére fóliát teszünk, vagy időnként átforgatjuk, akkor a krém felszíne nem bőrösödik). A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport is. Ha a fehér krém kihűlt, akkor a margarinos krémmel alaposan összedolgozzuk.

    A kihűlt tésztát ujjnyi vékony csíkokra vágjuk. A csíkokkal kibélelünk egy 2 l űrtalmú tálat (ez lesz a forma). A piskótacsíkokat rumos tejjel meglocsolhatjuk, majd rákenünk egy réteg krémet. Erre újabb piskótaréteg kerül (az előző csíkokra merőlegesen), amit ismételten locsolhatunk. A rétegeket addig folytatjuk, amíg a tál meg nem telik. Az utolsó réteg piskóta, ez lesz a torta alja.

    A tortát óvatosan kifordítjuk egy tálcára és bevonjuk a maradék krémmel. Tortadarával díszíthetjük.

    A hangyaboly csokitorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 268 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá