Hangyaboly csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só (elhagyható)
Krém:
- fél liter tej
- 5 evőkanál rétesliszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 3 evőkanál jó minőségű kakaópor
- rumos tej a locsoláshoz (2 dl tej és ízlés szerinti mennyiségű rum vagy aroma)
- tortadara a díszítéshez (kb 10 dkg)
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük és felretesszük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, folyamatos keverés mellett hozzá kanalazzuk a liszt és sütőpor keverékét. Ha túl sűrű, akkor a fehérje habjának egy részével lazíthatjuk, végül a maradék habot óvatosan beleforgatjuk.
Egy hagyományos tepsit sütőpapírral kibélelünk, egyenletesen elosztjuk benne a tésztát és mérsékelten forró sütőben (170 fokon) megsütjük.
A krémhez a tejet felforraljuk, a lisztet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Főzzük pár percig, majd kihűtjük (ha a tetejére fóliát teszünk, vagy időnként átforgatjuk, akkor a krém felszíne nem bőrösödik). A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport is. Ha a fehér krém kihűlt, akkor a margarinos krémmel alaposan összedolgozzuk.
A kihűlt tésztát ujjnyi vékony csíkokra vágjuk. A csíkokkal kibélelünk egy 2 l űrtalmú tálat (ez lesz a forma). A piskótacsíkokat rumos tejjel meglocsolhatjuk, majd rákenünk egy réteg krémet. Erre újabb piskótaréteg kerül (az előző csíkokra merőlegesen), amit ismételten locsolhatunk. A rétegeket addig folytatjuk, amíg a tál meg nem telik. Az utolsó réteg piskóta, ez lesz a torta alja.
A tortát óvatosan kifordítjuk egy tálcára és bevonjuk a maradék krémmel. Tortadarával díszíthetjük.
A hangyaboly csokitorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »