Hamis tiramisu torta recept
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 nagy cs babapiskóta
- 3 ek instant kávé
- 3 cs vaníliás puding
- 4 ek kakaópor
- kevés rum/ rumaroma
- 6 dl tej
- 2 dl habtejszín
- néhány szem mogyorós csokidrazsé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat a cukrokkal és 2 ek instant kávéval habosra keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sütőport elkeverjük a liszttel, és a habbal felváltva a cukros sárgájához kavarjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Rácson hagyjuk kihűlni. Ha a tészta kihűlt, kettőbe vágjuk. A tej és habtejszín keverékében a leírással ellentétben géppel nagy fokozaton elkeverjük a pudingokat, belekavarjuk a rumot vagy rumaromát (ki-ki amennyire intenzíven szereti), majd pár percre állni hagyjuk. Az alsó lapra rákenjük a krém egyharmadát, majd egy sor kávéban áztatott babapiskótával lefedjük. Erre jön a második réteg krém, szintén egyharmad, majd a felső lap. A tortát kívülről is vastagon bevonjuk a krémmel, kicsit félreteszünk a díszítéshez. A babapiskótákat méretre vágjuk, és a krémes torta oldalára ragasztjuk. Amikor körülér, lehet, hogy kell egy kicsit farigcsálni. A félretett krémet kétfelé vesszük, egyik felébe 1 ek kakaóport keverünk.
A maradék kakaóporral megszitáljuk a torta tetejét, majd a krémekből felváltva habzsákból rózsákat nyomunk a karimájára.
A világos krémrózsákra mogyorós csokidrazsét teszünk.