Hamis tiramisu torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 nagy cs babapiskóta
  • 3 ek instant kávé
  • 3 cs vaníliás puding
  • 4 ek kakaópor
  • kevés rum/ rumaroma
  • 6 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • néhány szem mogyorós csokidrazsé

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat a cukrokkal és 2 ek instant kávéval habosra keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sütőport elkeverjük a liszttel, és a habbal felváltva a cukros sárgájához kavarjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Rácson hagyjuk kihűlni. Ha a tészta kihűlt, kettőbe vágjuk. A tej és habtejszín keverékében a leírással ellentétben géppel nagy fokozaton elkeverjük a pudingokat, belekavarjuk a rumot vagy rumaromát (ki-ki amennyire intenzíven szereti), majd pár percre állni hagyjuk. Az alsó lapra rákenjük a krém egyharmadát, majd egy sor kávéban áztatott babapiskótával lefedjük. Erre jön a második réteg krém, szintén egyharmad, majd a felső lap. A tortát kívülről is vastagon bevonjuk a krémmel, kicsit félreteszünk a díszítéshez. A babapiskótákat méretre vágjuk, és a krémes torta oldalára ragasztjuk. Amikor körülér, lehet, hogy kell egy kicsit farigcsálni. A félretett krémet kétfelé vesszük, egyik felébe 1 ek kakaóport keverünk.
A maradék kakaóporral megszitáljuk a torta tetejét, majd a krémekből felváltva habzsákból rózsákat nyomunk a karimájára.
A világos krémrózsákra mogyorós csokidrazsét teszünk.