Hamis csokitorta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 10 dkg vaj
- 0,5 dl olaj
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2-3 cl rum
Díszítés:
- 1 tábla étcsoki
- díszítőcukor
Elkészítése:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük, ha kihűlt három részre vágjuk. A krém elkészítése egy kis ügyességet igényel.A vajat és az olajat felhevítjük, ha forró akkor beletesszük a lisztet.Olyan mintha egy világos rántást készítenénk.Mikor már kezd rózsaszínű lenni beleöntjük a tejet és addig kevergetjük míg el nem válik az edény falától, és szép sima nem lesz a krém.Amikor teljesen kihűlt habverővel belekavarjuk a margarint, a cukrot, a rumot. Három részre osztjuk a krémet. Megtöltjük a piskótát a krém 2/3-ával. A maradék krémmel tetszés szerint díszítjük. Én a tetejére mindig csokit olvasztok az oldalát krémmel vonom be és tortadarával szórom meg.A képen francia drazséval díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »