Hamis csokitorta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 10 dkg vaj
- 0,5 dl olaj
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2-3 cl rum
Díszítés:
- 1 tábla étcsoki
- díszítőcukor
Elkészítése:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük, ha kihűlt három részre vágjuk. A krém elkészítése egy kis ügyességet igényel.A vajat és az olajat felhevítjük, ha forró akkor beletesszük a lisztet.Olyan mintha egy világos rántást készítenénk.Mikor már kezd rózsaszínű lenni beleöntjük a tejet és addig kevergetjük míg el nem válik az edény falától, és szép sima nem lesz a krém.Amikor teljesen kihűlt habverővel belekavarjuk a margarint, a cukrot, a rumot. Három részre osztjuk a krémet. Megtöltjük a piskótát a krém 2/3-ával. A maradék krémmel tetszés szerint díszítjük. Én a tetejére mindig csokit olvasztok az oldalát krémmel vonom be és tortadarával szórom meg.A képen francia drazséval díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »