Hamis csokitorta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 10 dkg vaj
- 0,5 dl olaj
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2-3 cl rum
Díszítés:
- 1 tábla étcsoki
- díszítőcukor
Elkészítése:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük, ha kihűlt három részre vágjuk. A krém elkészítése egy kis ügyességet igényel.A vajat és az olajat felhevítjük, ha forró akkor beletesszük a lisztet.Olyan mintha egy világos rántást készítenénk.Mikor már kezd rózsaszínű lenni beleöntjük a tejet és addig kevergetjük míg el nem válik az edény falától, és szép sima nem lesz a krém.Amikor teljesen kihűlt habverővel belekavarjuk a margarint, a cukrot, a rumot. Három részre osztjuk a krémet. Megtöltjük a piskótát a krém 2/3-ával. A maradék krémmel tetszés szerint díszítjük. Én a tetejére mindig csokit olvasztok az oldalát krémmel vonom be és tortadarával szórom meg.A képen francia drazséval díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

