Halacska torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 ek kristálycukor
- 15 dkg margarin
Külső krém:
- 25 dkg margarin
- 4 ek porcukor
- kakaópor
Díszítés:
- gabonapehely
Elkészítése:
A 6 tojásfehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, és 6 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát lisztezett, nagyobb méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük (180 fok).
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük, és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, beletesszük a margarint, és csomómentesre keverjük. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.
A kisült és kihűlt tortát három részre vágjuk. Az alsó részt megkenjük a pudingos krémmel. Erre rátesszük a következő lapot, és megint megkenjük krémmel, majd befedjük az utolsó lappal. A kész tortát hagyjuk egy kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a külső krémet.
A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral és kevés kakaóporral. A kihűlt tortát hal alakúra formázzuk, és a margarinos krémmel bevonjuk. A pikkelyeket kakaós gabonapehelyből készítjük.
A halacska torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 18 g