Halacska torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 ek kristálycukor
- 15 dkg margarin
Külső krém:
- 25 dkg margarin
- 4 ek porcukor
- kakaópor
Díszítés:
- gabonapehely
Elkészítése:
A 6 tojásfehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, és 6 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát lisztezett, nagyobb méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük (180 fok).
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük, és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, beletesszük a margarint, és csomómentesre keverjük. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.
A kisült és kihűlt tortát három részre vágjuk. Az alsó részt megkenjük a pudingos krémmel. Erre rátesszük a következő lapot, és megint megkenjük krémmel, majd befedjük az utolsó lappal. A kész tortát hagyjuk egy kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a külső krémet.
A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral és kevés kakaóporral. A kihűlt tortát hal alakúra formázzuk, és a margarinos krémmel bevonjuk. A pikkelyeket kakaós gabonapehelyből készítjük.
A halacska torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »