Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halacska torta recept

Halacska torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek kristálycukor
    • 6 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 8 ek kristálycukor
    • 15 dkg margarin

    Külső krém:

    • 25 dkg margarin
    • 4 ek porcukor
    • kakaópor

    Díszítés:

    • gabonapehely

    Elkészítése:

    A 6 tojásfehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, és 6 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát lisztezett, nagyobb méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük (180 fok).

    Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük, és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, beletesszük a margarint, és csomómentesre keverjük. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.

    A kisült és kihűlt tortát három részre vágjuk. Az alsó részt megkenjük a pudingos krémmel. Erre rátesszük a következő lapot, és megint megkenjük krémmel, majd befedjük az utolsó lappal. A kész tortát hagyjuk egy kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a külső krémet.

    A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral és kevés kakaóporral. A kihűlt tortát hal alakúra formázzuk, és a margarinos krémmel bevonjuk. A pikkelyeket kakaós gabonapehelyből készítjük.

    A halacska torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 295 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá