Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habtorta recept

Habtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 75 dkg kristálycukor
    • 15 ek porcukor
    • 20 dkg főzőcsokoládé
    • 25 dkg margarin

    Elkészítése:

    15 tojásból 3 lapot sütünk a következőképpen: 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük 25 dkg cukorral. Egy tepsi hátuljára sütőpapírt szabunk, erre simítjuk a habot, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amint betettük a sütőbe, levesszük a hőfokot 130-135 fokra, és 45 percig szárítjuk.

    Ugyanígy sütjük ki a másik két lapot is. FONTOS, hogy minden lap sütése előtt melegítsük fel a sütőt 200fokra!

    A 15 tojássárgáját elkeverjük a porcukorral, és gőz felett a csokoládéval sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, alaposan összedolgozzuk, és ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat .

    A habtorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 367 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 49 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá