Habtorta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 75 dkg kristálycukor
- 15 ek porcukor
- 20 dkg főzőcsokoládé
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
15 tojásból 3 lapot sütünk a következőképpen: 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük 25 dkg cukorral. Egy tepsi hátuljára sütőpapírt szabunk, erre simítjuk a habot, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amint betettük a sütőbe, levesszük a hőfokot 130-135 fokra, és 45 percig szárítjuk.
Ugyanígy sütjük ki a másik két lapot is. FONTOS, hogy minden lap sütése előtt melegítsük fel a sütőt 200fokra!
A 15 tojássárgáját elkeverjük a porcukorral, és gőz felett a csokoládéval sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, alaposan összedolgozzuk, és ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat .
A habtorta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 367 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 49 g
Zsír: 16 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 49 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.