Habtorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 75 dkg kristálycukor
- 15 ek porcukor
- 20 dkg főzőcsokoládé
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
15 tojásból 3 lapot sütünk a következőképpen: 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük 25 dkg cukorral. Egy tepsi hátuljára sütőpapírt szabunk, erre simítjuk a habot, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amint betettük a sütőbe, levesszük a hőfokot 130-135 fokra, és 45 percig szárítjuk.
Ugyanígy sütjük ki a másik két lapot is. FONTOS, hogy minden lap sütése előtt melegítsük fel a sütőt 200fokra!
A 15 tojássárgáját elkeverjük a porcukorral, és gőz felett a csokoládéval sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, alaposan összedolgozzuk, és ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat .
A habtorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 49 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »