Habos málnatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 30 dkg mirelit málna
- 1 dl víz
- 1 cs zselatin
- 7 dl habtejszín
- 2 cs babapiskóta
Díszítéshez:
- 2-3 dl habtejszín
- piros ételfesték
- csoki díszek
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a sárgákat is. A lisztben elkeverjük a kakaóport, majd a tojáshoz forgatjuk lazán. Egy 26 cm-es formát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt két lapba vágjuk.
A málnát kiengedjük, majd levével együtt összeturmixoljuk, felöntjük a vízzel és elkeverjük benne a zselatint, majd addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a keményre vert tejszínhabot.
A krémet három részre osztjuk. Az egyik lapra rákenjük a krém harmadát, kitesszük babapiskótával, megkenjük a krém harmadával és befedjük a maradék lappal. kívülről bevonjuk a maradék krémmel, majd rózsaszínre festett tejszínhabbal és csokidíszekkel díszítjük.
Másnap szeletelhető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »