Habos málnatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 30 dkg mirelit málna
- 1 dl víz
- 1 cs zselatin
- 7 dl habtejszín
- 2 cs babapiskóta
Díszítéshez:
- 2-3 dl habtejszín
- piros ételfesték
- csoki díszek
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a sárgákat is. A lisztben elkeverjük a kakaóport, majd a tojáshoz forgatjuk lazán. Egy 26 cm-es formát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt két lapba vágjuk.
A málnát kiengedjük, majd levével együtt összeturmixoljuk, felöntjük a vízzel és elkeverjük benne a zselatint, majd addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a keményre vert tejszínhabot.
A krémet három részre osztjuk. Az egyik lapra rákenjük a krém harmadát, kitesszük babapiskótával, megkenjük a krém harmadával és befedjük a maradék lappal. kívülről bevonjuk a maradék krémmel, majd rózsaszínre festett tejszínhabbal és csokidíszekkel díszítjük.
Másnap szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »