Habos málnatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 30 dkg mirelit málna
- 1 dl víz
- 1 cs zselatin
- 7 dl habtejszín
- 2 cs babapiskóta
Díszítéshez:
- 2-3 dl habtejszín
- piros ételfesték
- csoki díszek
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a sárgákat is. A lisztben elkeverjük a kakaóport, majd a tojáshoz forgatjuk lazán. Egy 26 cm-es formát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt két lapba vágjuk.
A málnát kiengedjük, majd levével együtt összeturmixoljuk, felöntjük a vízzel és elkeverjük benne a zselatint, majd addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a keményre vert tejszínhabot.
A krémet három részre osztjuk. Az egyik lapra rákenjük a krém harmadát, kitesszük babapiskótával, megkenjük a krém harmadával és befedjük a maradék lappal. kívülről bevonjuk a maradék krémmel, majd rózsaszínre festett tejszínhabbal és csokidíszekkel díszítjük.
Másnap szeletelhető.