Habos, epres torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- fél dl víz
- fél dl étolaj
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 5 dl tejszín
- 25 dkg friss eper
- 20 dkg mirelit eper
- 10 dkg porcukor
Díszítéshez:
- tejszín
- eperdarabok
- olvasztott csoki
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a vízzel és az olajjal. A lisztbe belekeverjük a sütőport. A fehérjéket a cukorral keményre felverjük. A habot és a lisztet felváltva adjuk a sárgákhoz, úgy, hogy ne törjük össze a habot. A masszát egy 26 cm-es formába simítjuk, amit előtte kivajaztunk és liszteztünk. 160 fokon sütjük 10 percig, majd 180 fokon készre sütjük. Ha kihűlt három lapba vágjuk.
Az epret összeturmixoljuk vagy villával összetörjük. A tejszínt elkezdjük felverni a cukorral, majd hozzáadjuk a pürésített epret és keményre felverjük. A friss epret apróra vágjuk.
Az első lapra rákenjük az epres hab felét, megszórjuk eperdarabokkal, rátesszük a következő lapot, habot kenünk rá és eperdarabokkal megszórjuk. Rátesszük az utolsó lapot. A tetejét és az oldalát tejszínhabbal körbekenjük és ízlés szerint díszítjük.