Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcstorta recept

Gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tortalap:

    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 cs sütőpor
    • 2 ek víz

    Tetejére:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 1-2 banán
    • 1 alma
    • 1 eper
    • 1 cs színtelen zselatin

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és először a fehérjét verjük kemény habbá 1-2 ek cukorral. Utána a sárgáját kezdjük el felverni a cukorral (ha puha tésztát szeretnénk kapni 1-2 evőkanálnyi vizet adjunk hozzá, így simább és finomabb lesz a tészta), ha kész, óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. A liszttel összekeverjük a sütőport és szitálva hozzáadjuk a tojásos masszához, ekkor is óvatosan keverjük, nehogy összetörjön a tojásfehérje.

    Egy gyümölcstorta formát előveszünk és kikenjük vajjal, majd beleöntjük a masszát és szépen elegyengetjük. A sütőt 180 fokra melegítjük, 25-30 perc alatt megsütjük a lapot.

    Amíg sül a piskóta, elkészítjük a pudingot a tasakon leírtak szerint. Ha kész kicsit hagyjuk hűlni.

    Összevágjuk a gyümölcsöket. A banánt karikára, az almát szeletekre.

    Ha megsült a piskóta kivesszük a tortaformából, kicsit hagyjuk hűlni, ha már langyos ráöntjük a pudingot szépen elegyengetjük, majd ízlés szerint díszítjük.

    A zselatint is a tasakon leírtak szerint elkészítjük, langyorsa hűtjük, majd leöntjük vele a tortánkat, hűtőben hagyjuk dermedni 1-2 órát.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Tetszés szerint készíthetjük más ízesítésű pudinggal, gyümölccsel, ki mit kedvel :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá