Hozzávalók:
Tortalap:
Tetejére:
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és először a fehérjét verjük kemény habbá 1-2 ek cukorral. Utána a sárgáját kezdjük el felverni a cukorral (ha puha tésztát szeretnénk kapni 1-2 evőkanálnyi vizet adjunk hozzá, így simább és finomabb lesz a tészta), ha kész, óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. A liszttel összekeverjük a sütőport és szitálva hozzáadjuk a tojásos masszához, ekkor is óvatosan keverjük, nehogy összetörjön a tojásfehérje.
Egy gyümölcstorta formát előveszünk és kikenjük vajjal, majd beleöntjük a masszát és szépen elegyengetjük. A sütőt 180 fokra melegítjük, 25-30 perc alatt megsütjük a lapot.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a pudingot a tasakon leírtak szerint. Ha kész kicsit hagyjuk hűlni.
Összevágjuk a gyümölcsöket. A banánt karikára, az almát szeletekre.
Ha megsült a piskóta kivesszük a tortaformából, kicsit hagyjuk hűlni, ha már langyos ráöntjük a pudingot szépen elegyengetjük, majd ízlés szerint díszítjük.
A zselatint is a tasakon leírtak szerint elkészítjük, langyorsa hűtjük, majd leöntjük vele a tortánkat, hűtőben hagyjuk dermedni 1-2 órát.
Jó étvágyat!
Tetszés szerint készíthetjük más ízesítésű pudinggal, gyümölccsel, ki mit kedvel :)