Gyümölcstorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 8 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 7 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- gyümölcsök
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag tortazselé
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem kemény, hozzáadjuk a kétféle cukrot is, és így verjük tovább. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan beleforgatjuk. A tésztát egy 26 cm-es tortaformába simítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
A pudingport elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Kevés tej hozzáadásával csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
Összeállítás:
A kihűlt tésztára rákenjük a szintén kihűlt pudingot. A gyümölcsöket felszeleteljük/daraboljuk, és a pudingra sorakoztatjuk kedvünk szerint.
A tortazselét a használati útmutató szerint elkészítjük és a kész tortára ráöntjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és kidíszítjük vele a tortát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »