Gyümölcstorta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 8 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 7 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- gyümölcsök
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag tortazselé
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem kemény, hozzáadjuk a kétféle cukrot is, és így verjük tovább. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan beleforgatjuk. A tésztát egy 26 cm-es tortaformába simítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
A pudingport elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Kevés tej hozzáadásával csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
Összeállítás:
A kihűlt tésztára rákenjük a szintén kihűlt pudingot. A gyümölcsöket felszeleteljük/daraboljuk, és a pudingra sorakoztatjuk kedvünk szerint.
A tortazselét a használati útmutató szerint elkészítjük és a kész tortára ráöntjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és kidíszítjük vele a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »


