Gyümölcstorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 8 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 7 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- gyümölcsök
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag tortazselé
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem kemény, hozzáadjuk a kétféle cukrot is, és így verjük tovább. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan beleforgatjuk. A tésztát egy 26 cm-es tortaformába simítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
A pudingport elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Kevés tej hozzáadásával csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
Összeállítás:
A kihűlt tésztára rákenjük a szintén kihűlt pudingot. A gyümölcsöket felszeleteljük/daraboljuk, és a pudingra sorakoztatjuk kedvünk szerint.
A tortazselét a használati útmutató szerint elkészítjük és a kész tortára ráöntjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és kidíszítjük vele a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »