Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcstorta recept

Gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 125 g margarin
    • 7 dkg porcukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 dkg porcukor
    • 125 g liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Töltelék:

    • 4 dl tej
    • 6 dkg vaníliás pudingpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor

    Tetejére:

    • 1 cs színtelen tortazselé
    • gyümölcsök ízlés szerint

    Elkészítése:

    Az enyhén megpuhított margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjét felverjük a kristálycukorral. Ezeket összekeverjük, majd beleforgatjuk a lisztet és az ebben elkevert sütőport. Kivajazott, lisztezett gyümölcstorta formában sütjük 200 fokon. Ha langyosra hűlt, kivehetjük a formából és megfordítjuk.

    A tojás sárgáját és a pudingport elkeverjük kevés tejjel. A megmaradt tejet a cukor felével felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingporos elegyet és felfőzzük a krémet. Közben a fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük, majd a forró krémbe belekeverjük. (Én úgy szoktam készíteni, hogy a hab 1/3 részét habverővel gyorsan elkavarom a pudingba, a megmaradt habot pedig óvatosan forgatom bele.) Így, forrón rákenjük a tortára és kihűtjük. Gyümölccsel díszítjük.

    1 cs zseléport elkészítünk a csomagoláson leírtak alapján és zselézzük a tortát. Dermedés után tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá