Gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 125 g margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 5 tojás sárgája
  • 5 tojásfehérje
  • 6 dkg porcukor
  • 125 g liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Töltelék:

  • 4 dl tej
  • 6 dkg vaníliás pudingpor
  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor

Tetejére:

  • 1 cs színtelen tortazselé
  • gyümölcsök ízlés szerint

Elkészítése:

Az enyhén megpuhított margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjét felverjük a kristálycukorral. Ezeket összekeverjük, majd beleforgatjuk a lisztet és az ebben elkevert sütőport. Kivajazott, lisztezett gyümölcstorta formában sütjük 200 fokon. Ha langyosra hűlt, kivehetjük a formából és megfordítjuk.

A tojás sárgáját és a pudingport elkeverjük kevés tejjel. A megmaradt tejet a cukor felével felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingporos elegyet és felfőzzük a krémet. Közben a fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük, majd a forró krémbe belekeverjük. (Én úgy szoktam készíteni, hogy a hab 1/3 részét habverővel gyorsan elkavarom a pudingba, a megmaradt habot pedig óvatosan forgatom bele.) Így, forrón rákenjük a tortára és kihűtjük. Gyümölccsel díszítjük.

1 cs zseléport elkészítünk a csomagoláson leírtak alapján és zselézzük a tortát. Dermedés után tálaljuk.