Gyümölcsös túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
Túrós réteghez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 1 db citrom
- 3 evőkanál étkezési zselatin
- 1 dl víz
- 2 dl habtejszín
Tetejére:
- gyümölcs (ízlés szerint,Én vegyes gyümölcs mixet használtam)
- 1 csomag tortazselé
- 1 evőkanál cukor
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral és a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. 180 fokon tűpróbáig sütjük
A túrót a cukorral, a lereszelt citromhéjjal,a vízzel, a felvert habtejszínnel és a zselatinnal elkeverjük. Amikor kihűlt a tortalapunk rátesszük a túrókrémet és fóliával letakarva 1 órára hűtőbe tesszük.
Miután kivettük a hűtőből rátesszük a gyümölcsöt és a még meleg zselatint. Ha zselatin egy kicsit kihűlt ismét hűtőbe tesszük 1-2 órára. Ez után fogyasztható
Tipp:
Az elkészítési időt a hűtések nélkül írtam. Az első túrókrémes hűtésnél sem árt több mint 1 órán át hűtőben hagyni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »