Gyümölcsös túrótorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg puha vaj
- 12,5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
- gyümölcsök (szeder, málna, eper, őszibarack, ananász, szőlő, kivi, meggy, cseresznye) tetszés szerint
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 50 dkg túró
- 5 dkg étkezési keményítő
- néhány kanál lekvár
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformánkat kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztához a puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat végül beleforgatjuk a sütőporral és keményítővel elkevert lisztet is. Tortaformába simítjuk és kb 30-35 percig sütjük, hogy kérget kapjon a teteje.
A gyümölcsöket tisztítjuk, lecsöpögtetjük, daraboljuk. A túrókrémhez szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, felhasználásig hűtőbe tesszük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd a tojások sárgájával. Hozzákeverjük az áttört túrót, a reszelt citromhéjat, összekeverjük a keményítővel is. Végül óvatosan a fehérjehabba forgatjuk.
Kivesszük a tésztát, megkenjük pár kanál lekvárral, elrendezzük rajta a gyümölcsöket, befedjük a túrókrémmel és visszatesszük a sütőbe további 45 percre (ekkor már hőlégkeverésesen), majd kikapcsoljuk a sütőt és még 10 percig otthagyjuk.
A formában hagyjuk hűlni, langyosan már lehet szeletelni.
Tipp:
Ha mirelit gyümölccsel töltjük a tortát, akkor érdemes néhány kiskanál búzadarával megszórni, hogy véletlenül se ázzon el a tészta.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »