Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös túrótorta recept

Gyümölcsös túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 10 dkg puha vaj
    • 12,5 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 5 dkg étkezési keményítő
    • fél csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • gyümölcsök (szeder, málna, eper, őszibarack, ananász, szőlő, kivi, meggy, cseresznye) tetszés szerint
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg puha vaj
    • 10 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 50 dkg túró
    • 5 dkg étkezési keményítő
    • néhány kanál lekvár

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformánkat kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztához a puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat végül beleforgatjuk a sütőporral és keményítővel elkevert lisztet is. Tortaformába simítjuk és kb 30-35 percig sütjük, hogy kérget kapjon a teteje.

    A gyümölcsöket tisztítjuk, lecsöpögtetjük, daraboljuk. A túrókrémhez szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, felhasználásig hűtőbe tesszük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd a tojások sárgájával. Hozzákeverjük az áttört túrót, a reszelt citromhéjat, összekeverjük a keményítővel is. Végül óvatosan a fehérjehabba forgatjuk.

    Kivesszük a tésztát, megkenjük pár kanál lekvárral, elrendezzük rajta a gyümölcsöket, befedjük a túrókrémmel és visszatesszük a sütőbe további 45 percre (ekkor már hőlégkeverésesen), majd kikapcsoljuk a sütőt és még 10 percig otthagyjuk.

    A formában hagyjuk hűlni, langyosan már lehet szeletelni.

    Tipp:

    Ha mirelit gyümölccsel töltjük a tortát, akkor érdemes néhány kiskanál búzadarával megszórni, hogy véletlenül se ázzon el a tészta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá