Gyümölcsös túrótorta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg puha vaj
- 12,5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
- gyümölcsök (szeder, málna, eper, őszibarack, ananász, szőlő, kivi, meggy, cseresznye) tetszés szerint
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 50 dkg túró
- 5 dkg étkezési keményítő
- néhány kanál lekvár
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformánkat kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztához a puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat végül beleforgatjuk a sütőporral és keményítővel elkevert lisztet is. Tortaformába simítjuk és kb 30-35 percig sütjük, hogy kérget kapjon a teteje.
A gyümölcsöket tisztítjuk, lecsöpögtetjük, daraboljuk. A túrókrémhez szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, felhasználásig hűtőbe tesszük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd a tojások sárgájával. Hozzákeverjük az áttört túrót, a reszelt citromhéjat, összekeverjük a keményítővel is. Végül óvatosan a fehérjehabba forgatjuk.
Kivesszük a tésztát, megkenjük pár kanál lekvárral, elrendezzük rajta a gyümölcsöket, befedjük a túrókrémmel és visszatesszük a sütőbe további 45 percre (ekkor már hőlégkeverésesen), majd kikapcsoljuk a sütőt és még 10 percig otthagyjuk.
A formában hagyjuk hűlni, langyosan már lehet szeletelni.
Tipp:
Ha mirelit gyümölccsel töltjük a tortát, akkor érdemes néhány kiskanál búzadarával megszórni, hogy véletlenül se ázzon el a tészta.