Gyümölcsös túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyümölcsös túrótorta

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 10 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • fél csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • gyümölcsök (szeder, málna, eper, őszibarack, ananász, szőlő, kivi, meggy, cseresznye) tetszés szerint
  • 3 tojás
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg túró
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • néhány kanál lekvár

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformánkat kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztához a puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat végül beleforgatjuk a sütőporral és keményítővel elkevert lisztet is. Tortaformába simítjuk és kb 30-35 percig sütjük, hogy kérget kapjon a teteje.

A gyümölcsöket tisztítjuk, lecsöpögtetjük, daraboljuk. A túrókrémhez szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, felhasználásig hűtőbe tesszük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd a tojások sárgájával. Hozzákeverjük az áttört túrót, a reszelt citromhéjat, összekeverjük a keményítővel is. Végül óvatosan a fehérjehabba forgatjuk.

Kivesszük a tésztát, megkenjük pár kanál lekvárral, elrendezzük rajta a gyümölcsöket, befedjük a túrókrémmel és visszatesszük a sütőbe további 45 percre (ekkor már hőlégkeverésesen), majd kikapcsoljuk a sütőt és még 10 percig otthagyjuk.

A formában hagyjuk hűlni, langyosan már lehet szeletelni.

Tipp:

Ha mirelit gyümölccsel töltjük a tortát, akkor érdemes néhány kiskanál búzadarával megszórni, hogy véletlenül se ázzon el a tészta.