Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös túrórorta recept

Gyümölcsös túrórorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 20 dkg liszt

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 5 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • néhány szem málna
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Tetejére:

    • szeder vagy málna
    • szőlő
    • barack
    • dinnye-mindkét fajtából
    • 1 cs zselatin
    • kevés cukor
    • 1 csomag tejszínhab por
    • 1 csomag habfixáló
    • 1,5 dl tej

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, amit egy kivajazott-kilisztezett szív alakú formába öntünk, majd megsütjük. Egy éles késsel a tortát félbevágjuk, majd hagyjuk kihűlni, nem baj ha laposra sikerül, a krém és a díszítés sokat magasít majd rajta.
    Miközben hűl a tészta elkészítjük a tölteléket. Ehhez a túrót, a porcukrot, a vajat/margarint és a vaníliás cukrot egy turmixgép segítségével habosra keverjük, majd óvatosan belekeverjük a málnát, hogy ne nagyon törjön össze.
    Megkenjük vele az alsó tortalapot, majd ráhelyezzük a felső lapot. A krémből egy keveset kenhetünk a tetejére, így jobban tapadnak rá a gyümölcsök. A tetejére szorosan tegyük rá a gyümölcsöket. A tejszínhab port és a habfixálót verjük kemény habbá a tejjel, és egy nyomózsákba töltve díszítsük vele a torta oldalát. Ezután a zselatint olvasszuk fel egy kevés cukorral, ha egy kicsit megdermedt, öntsük le vele a gyümölcsöket, pár órára tegyük hűtőszekrénybe.


    Sztori: Nekem a tejszínhab egy kicsit híg lett, ezért a fagyasztóba tettem néhány percre és isteni jégkrém torta lett belőle, a piskóta nem fagyott meg, csak a külseje.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá