Gyümölcsös túrórorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg liszt
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- néhány szem málna
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- szeder vagy málna
- szőlő
- barack
- dinnye-mindkét fajtából
- 1 cs zselatin
- kevés cukor
- 1 csomag tejszínhab por
- 1 csomag habfixáló
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, amit egy kivajazott-kilisztezett szív alakú formába öntünk, majd megsütjük. Egy éles késsel a tortát félbevágjuk, majd hagyjuk kihűlni, nem baj ha laposra sikerül, a krém és a díszítés sokat magasít majd rajta.
Miközben hűl a tészta elkészítjük a tölteléket. Ehhez a túrót, a porcukrot, a vajat/margarint és a vaníliás cukrot egy turmixgép segítségével habosra keverjük, majd óvatosan belekeverjük a málnát, hogy ne nagyon törjön össze.
Megkenjük vele az alsó tortalapot, majd ráhelyezzük a felső lapot. A krémből egy keveset kenhetünk a tetejére, így jobban tapadnak rá a gyümölcsök. A tetejére szorosan tegyük rá a gyümölcsöket. A tejszínhab port és a habfixálót verjük kemény habbá a tejjel, és egy nyomózsákba töltve díszítsük vele a torta oldalát. Ezután a zselatint olvasszuk fel egy kevés cukorral, ha egy kicsit megdermedt, öntsük le vele a gyümölcsöket, pár órára tegyük hűtőszekrénybe.
Sztori: Nekem a tejszínhab egy kicsit híg lett, ezért a fagyasztóba tettem néhány percre és isteni jégkrém torta lett belőle, a piskóta nem fagyott meg, csak a külseje.