Gyümölcsös túrórorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg liszt

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • néhány szem málna
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • szeder vagy málna
  • szőlő
  • barack
  • dinnye-mindkét fajtából
  • 1 cs zselatin
  • kevés cukor
  • 1 csomag tejszínhab por
  • 1 csomag habfixáló
  • 1,5 dl tej

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, amit egy kivajazott-kilisztezett szív alakú formába öntünk, majd megsütjük. Egy éles késsel a tortát félbevágjuk, majd hagyjuk kihűlni, nem baj ha laposra sikerül, a krém és a díszítés sokat magasít majd rajta.
Miközben hűl a tészta elkészítjük a tölteléket. Ehhez a túrót, a porcukrot, a vajat/margarint és a vaníliás cukrot egy turmixgép segítségével habosra keverjük, majd óvatosan belekeverjük a málnát, hogy ne nagyon törjön össze.
Megkenjük vele az alsó tortalapot, majd ráhelyezzük a felső lapot. A krémből egy keveset kenhetünk a tetejére, így jobban tapadnak rá a gyümölcsök. A tetejére szorosan tegyük rá a gyümölcsöket. A tejszínhab port és a habfixálót verjük kemény habbá a tejjel, és egy nyomózsákba töltve díszítsük vele a torta oldalát. Ezután a zselatint olvasszuk fel egy kevés cukorral, ha egy kicsit megdermedt, öntsük le vele a gyümölcsöket, pár órára tegyük hűtőszekrénybe.


Sztori: Nekem a tejszínhab egy kicsit híg lett, ezért a fagyasztóba tettem néhány percre és isteni jégkrém torta lett belőle, a piskóta nem fagyott meg, csak a külseje.