Gyümölcsös torta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 500 g cukor
- 3 dl étolaj
- 3 dl víz
- 500 g liszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 5 dl habtejszín
- ízlés szerint porcukor
- 250 g mascarpone
- 2 doboz görög joghurt
- 1 cs zselatin
- ízlés szerint gyümölcs
Díszítés:
- babapiskóta
- gyümölcsök
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukorral, az étolajjal és a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások kemény habját. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük egy 24 cm-es formában. Két piskótát sütünk, majd mind a kettőt elfelezzük, így 4 lapot kapunk.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét a görög joghurttal kikeverjük, eközben a zselatint 1 dl vízben felfőzzük. Ha a zselatin kihűlt a mascarponés krémmel elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a gyümölcsöt. A krémet a lapok közé töltjük.
Ízlés szerint díszítjük: körben babapiskótával, a tetejét pedig gyümölcsökkel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.