Gyümölcsös torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 8 tojás
  • 500 g cukor
  • 3 dl étolaj
  • 3 dl víz
  • 500 g liszt
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 5 dl habtejszín
  • ízlés szerint porcukor
  • 250 g mascarpone
  • 2 doboz görög joghurt
  • 1 cs zselatin
  • ízlés szerint gyümölcs

Díszítés:

  • babapiskóta
  • gyümölcsök

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukorral, az étolajjal és a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások kemény habját. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük egy 24 cm-es formában. Két piskótát sütünk, majd mind a kettőt elfelezzük, így 4 lapot kapunk.

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét a görög joghurttal kikeverjük, eközben a zselatint 1 dl vízben felfőzzük. Ha a zselatin kihűlt a mascarponés krémmel elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a gyümölcsöt. A krémet a lapok közé töltjük.

Ízlés szerint díszítjük: körben babapiskótával, a tetejét pedig gyümölcsökkel.