Gyümölcsös torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg margarin
A krémhez:
- 1 vaníliás pudingpor
- 0.3 l tej
- 2 evőkanál cukor
- 3 db nektarin
- 1 banán
- 3 db szeder
- 1 csomag színtelen tortazselé
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál citromlé
A 29 cm-es forma kikenéséhez:
- 1 kiskanál margarin
A díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Kemény habbá verjük a tojások fehérjéit a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább verjük. Majd hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint.
A margarinnal kikent sütőformában világosra sütjük, és ha elkészült kihűtjük. A pudingot felfőzzük és langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A hűtőbe tesszük addig, míg a puding megdermed. Kirakjuk gyümölcsökkel. Egy színtelen zselatint 3 dl vízben, 2 evőkanál cukorral feloldunk, kissé lehűtjük, és amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsök tetejére öntjük. Jól lehűtjük és tálaláskor felszeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »