Gyümölcsös torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg margarin
A krémhez:
- 1 vaníliás pudingpor
- 0.3 l tej
- 2 evőkanál cukor
- 3 db nektarin
- 1 banán
- 3 db szeder
- 1 csomag színtelen tortazselé
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál citromlé
A 29 cm-es forma kikenéséhez:
- 1 kiskanál margarin
A díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Kemény habbá verjük a tojások fehérjéit a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább verjük. Majd hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint.
A margarinnal kikent sütőformában világosra sütjük, és ha elkészült kihűtjük. A pudingot felfőzzük és langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A hűtőbe tesszük addig, míg a puding megdermed. Kirakjuk gyümölcsökkel. Egy színtelen zselatint 3 dl vízben, 2 evőkanál cukorral feloldunk, kissé lehűtjük, és amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsök tetejére öntjük. Jól lehűtjük és tálaláskor felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »