Gyümölcsös torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg margarin
A krémhez:
- 1 vaníliás pudingpor
- 0.3 l tej
- 2 evőkanál cukor
- 3 db nektarin
- 1 banán
- 3 db szeder
- 1 csomag színtelen tortazselé
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál citromlé
A 29 cm-es forma kikenéséhez:
- 1 kiskanál margarin
A díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Kemény habbá verjük a tojások fehérjéit a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább verjük. Majd hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint.
A margarinnal kikent sütőformában világosra sütjük, és ha elkészült kihűtjük. A pudingot felfőzzük és langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A hűtőbe tesszük addig, míg a puding megdermed. Kirakjuk gyümölcsökkel. Egy színtelen zselatint 3 dl vízben, 2 evőkanál cukorral feloldunk, kissé lehűtjük, és amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsök tetejére öntjük. Jól lehűtjük és tálaláskor felszeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »