Gyümölcsös torta recept
Hozzávalók:
Piskóta egy 22 cm-es formához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 5 ek liszt
- (sütőpor, de én nem szoktam bele tenni)
Pudingos krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Tejszínes krém:
- 4 dl hebtejszín
- 15 dkg szeder
- 15 dkg eper
- 15 dkg ribizli
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojásokat egyenként a habverő táljába ütjük, hozzáadjuk a lisztet és kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd beleforgatjuk a lisztet óvatosan. Egy 22 cm-es formát előre kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük. Amint kihűlt három egyenlő lapba vágjuk.
A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd ha kihűlt akkor kihabosítjuk a margarin és a porcukor keverékével.
Az így kapott krémet rákenjük a legalsó lapra, majd befedjük a középső lappal.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A habból tegyünk félre a díszítéshez, plusz a gyümölcsökből 5-5 dkg-t és a vaníliás pudingból is.
A megmaradt tejszín felét rákenjük a középső lapra, kitesszük 10-10 dkg gyümölccsel, majd rákenjük a maradék tejszínt és befedjük a harmadik lappal.
A félretett tejszín felébe belekeverjük a vaníliás pudingot. A gyümölcsöket összeturmixoljuk és összekeverjük a maradék tejszínnel és ízlés szerint díszítjük a két színű krémmel.