Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös torta recept

Gyümölcsös torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta egy 22 cm-es formához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 5 ek liszt
    • (sütőpor, de én nem szoktam bele tenni)

    Pudingos krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor

    Tejszínes krém:

    • 4 dl hebtejszín
    • 15 dkg szeder
    • 15 dkg eper
    • 15 dkg ribizli
    • 5 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tojásokat egyenként a habverő táljába ütjük, hozzáadjuk a lisztet és kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd beleforgatjuk a lisztet óvatosan. Egy 22 cm-es formát előre kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük. Amint kihűlt három egyenlő lapba vágjuk.

    A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd ha kihűlt akkor kihabosítjuk a margarin és a porcukor keverékével.
    Az így kapott krémet rákenjük a legalsó lapra, majd befedjük a középső lappal.

    A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A habból tegyünk félre a díszítéshez, plusz a gyümölcsökből 5-5 dkg-t és a vaníliás pudingból is.

    A megmaradt tejszín felét rákenjük a középső lapra, kitesszük 10-10 dkg gyümölccsel, majd rákenjük a maradék tejszínt és befedjük a harmadik lappal.

    A félretett tejszín felébe belekeverjük a vaníliás pudingot. A gyümölcsöket összeturmixoljuk és összekeverjük a maradék tejszínnel és ízlés szerint díszítjük a két színű krémmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá