Gyümölcsös torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta egy 22 cm-es formához:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • (sütőpor, de én nem szoktam bele tenni)

Pudingos krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

Tejszínes krém:

  • 4 dl hebtejszín
  • 15 dkg szeder
  • 15 dkg eper
  • 15 dkg ribizli
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése:

A tojásokat egyenként a habverő táljába ütjük, hozzáadjuk a lisztet és kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd beleforgatjuk a lisztet óvatosan. Egy 22 cm-es formát előre kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük. Amint kihűlt három egyenlő lapba vágjuk.

A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd ha kihűlt akkor kihabosítjuk a margarin és a porcukor keverékével.
Az így kapott krémet rákenjük a legalsó lapra, majd befedjük a középső lappal.

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A habból tegyünk félre a díszítéshez, plusz a gyümölcsökből 5-5 dkg-t és a vaníliás pudingból is.

A megmaradt tejszín felét rákenjük a középső lapra, kitesszük 10-10 dkg gyümölccsel, majd rákenjük a maradék tejszínt és befedjük a harmadik lappal.

A félretett tejszín felébe belekeverjük a vaníliás pudingot. A gyümölcsöket összeturmixoljuk és összekeverjük a maradék tejszínnel és ízlés szerint díszítjük a két színű krémmel.