Gyümölcsös kölestorta recept
Hozzávalók:
- 6 g mandula
- 108 g sárgabarackbarack vagy bármilyen idénygyümölcs
- 42 g köles
- 21 g nyírfacukor
- 172 g
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, hozzáadjuk a nyírfacukor felét, ízlés szerint fahéjat. Egy jénai edénybe vagy tortaformába belehalmozzuk, belekeverjük a gyümölcsöt, majd a tojásfehérjéből és a maradék nyírfacukorból habot készítünk, a mandulát apróra vágjuk, a torta tetejére halmozzuk, megszórjuk a mandulával. Előmelegített sütőben 7-8-as fokozaton 10 – 15 perc alatt összesütjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

