Gyümölcsjoghurtos túrótorta recept

Hozzávalók:
- 1 nagy doboz gyümölcsjoghurt
- 25 dkg túró
- 2,5 dl tejszín
- 1 ek lekvár (amilyen a joghurt)
- gyümölcsbefőtt (amilyen a joghurt)
- 1 zacskó zselatin (25 g)
- cukor ízlés szerint
- kis tábla étcsoki
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
Elkészítése:
A 3 tojásból és a 3 ek lisztből sütünk egy piskótát kerek tortaformában.
Ha kihűlt, vékonyan megkenjük lekvárral majd visszatesszük a formába. A gyümölcsjoghurtba belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöt és a túrót. Ha befőttet használunk, akkor a levében a zselatint feloldjuk, ha nem akkor vízben. A tejszínt kemény habbá verjük. A feloldott zselatin felét a joghurtos túróba keverjük, a másik felét a tejszínbe. A joghurtos túrót ráöntjük a lekvárral megkent piskótára, utána a tejszínhabot. Ha kihűlt kivesszük a formából és reszelt csokival díszítjük.
Sztori: A csokidíszeket, ami a tetején van azt aznap délelőtt láttam egy videómegosztó portálon. Úgy készül, hogy veszünk egy darab alufóliát a csokit felolvasztjuk. Ha felolvadt, óvatosan ráöntjük az alufóliára kb. 15-20 cm csíkban. Egy kanál segítségével elterítjük téglalap alakúra. Kb. késfok vastagságú legyen. Ha picit megdermedt betesszük a hűtőbe. Ha teljesen kemény akkor kivesszük óvatosan hosszába tördeljük és a tortába szúrjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »