Gríztorta II. recept
Hozzávalók:
- 4 db.
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg. cukor
- 5 dkg. őrölt mandula
- 10 dkg. gríz
- fél citrom leve, és reszelt héja
- 6 dkg. sárgabaracklekvár
- 4 dl. habtejszín
- 5 cl. narancslikőr
- 1 cs. vanília
Elkészítése: A tojás sárgákat 5 dkg. Cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a fél citrom levét, és héját. A fehérjét a maradék cukorral felverjük, és beletesszük a sárgába, majd belekeverjük a grízt és a mandulát is. Zsírozott, lisztezett formába töltjük, előmelegített sütőbe 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt kivesszük a formából és félbe vágjuk. A sárgabarack ízt felforrósítjuk, és 2/3-ad részével megkenjük a tortalapot, rátesszük a másikat, és a maradék lekvárral megkenjük a torta tetejét. 2 órán át hűtőbe pihentetjük. A tejszínt felverjük, belekeverjük a narancslikőrt, majd tortadíszítőbe töltve először a tetejét, majd az oldalát díszítjük. Végül megszórhatjuk csokoládé szeletekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

