Gríztorta II. recept

Hozzávalók:
- 4 db.
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg. cukor
- 5 dkg. őrölt mandula
- 10 dkg. gríz
- fél citrom leve, és reszelt héja
- 6 dkg. sárgabaracklekvár
- 4 dl. habtejszín
- 5 cl. narancslikőr
- 1 cs. vanília
Elkészítése: A tojás sárgákat 5 dkg. Cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a fél citrom levét, és héját. A fehérjét a maradék cukorral felverjük, és beletesszük a sárgába, majd belekeverjük a grízt és a mandulát is. Zsírozott, lisztezett formába töltjük, előmelegített sütőbe 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt kivesszük a formából és félbe vágjuk. A sárgabarack ízt felforrósítjuk, és 2/3-ad részével megkenjük a tortalapot, rátesszük a másikat, és a maradék lekvárral megkenjük a torta tetejét. 2 órán át hűtőbe pihentetjük. A tejszínt felverjük, belekeverjük a narancslikőrt, majd tortadíszítőbe töltve először a tetejét, majd az oldalát díszítjük. Végül megszórhatjuk csokoládé szeletekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »