Hozzávalók:
Elkészítése: A tojás sárgákat 5 dkg. Cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a fél citrom levét, és héját. A fehérjét a maradék cukorral felverjük, és beletesszük a sárgába, majd belekeverjük a grízt és a mandulát is. Zsírozott, lisztezett formába töltjük, előmelegített sütőbe 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt kivesszük a formából és félbe vágjuk. A sárgabarack ízt felforrósítjuk, és 2/3-ad részével megkenjük a tortalapot, rátesszük a másikat, és a maradék lekvárral megkenjük a torta tetejét. 2 órán át hűtőbe pihentetjük. A tejszínt felverjük, belekeverjük a narancslikőrt, majd tortadíszítőbe töltve először a tetejét, majd az oldalát díszítjük. Végül megszórhatjuk csokoládé szeletekkel.