Gluténmentes szivárvány torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek rizsliszt
- 10 ek cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- színező/ételfesték
Krém:
- 300 g joghurt
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag zselatin
- habfixáló (cukrászhab esetén ez elhagyható)
Díszítés:
- fondant
- m&m’s
- gm oreo keksz
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásfehérjét és a sárgáját külön választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet és a sütőport, összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot, hogy ne törjön össze.
5 részre osztjuk, és hozzáadjuk mindegyikhez az ételfestéket, majd egyesével egy kis tortaformában (16-18 cm-es) megsütjük a különböző színű tésztákat 180 fokon, kb. 7-8 percig.
Krém készítése:
A habtejszínt felverjük a fixálóval. Hozzáadjuk a joghurtot. Gőz felett megfőzzük a zselatint. Ha kihűlt, a joghurtos krémhez adjuk.
Összeállítás:
A krémmel megkenjük a piskótalapokat, majd rátesszük a kinyújtott fondantot. Tetszés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »