Gluténmentes sacher torta recept

Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 15 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 20 dkg margarin
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 30 dkg étcsokoládé
- 20 dkg sárgabaracklekvár
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük. Közben 150 g csokoládét felolvasztunk.
A sárgákat egy nagyobb tálban fehéredésig kavarjuk a 200 g cukorral, a meglangyosított 150 g margarinnal, a 150 g felolvasztott csokoládéval, a vanília aromával.
Összekeverjük, lassan hozzáadjuk a felvert habot a gluténmentes lisztkeverékkel, és csomómentesre kavarjuk úgy, hogy ne törjük össze a habot.
Egy 24 átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük.
Előmelegített sütőben 190 fokon 45 percig sütjük.
Amikor kész hagyjuk kihűlni, utána vágjuk kettőbe, ízlés szerint meglocsoljuk a lapokat cukros vízzel, megkenjük a lekvárral. Rátesszük a tetejét, és azt is megkenjük, de vékonyabban.
A megmaradt csokoládét összeolvasztjuk a megmaradt margarinnal, a porcukorral és 1 kanál vízzel.
Egyenletesen ráöntjük a tortára, és elsimítjuk egyenletesen, és az oldalait is bevonjuk.
Betesszük hűlni a hűtőszekrénybe, és hagyjuk megdermedni a csokoládét. 2 óra múlva lehet tálalni.
Tipp:
Lehet bármivel díszíteni, nekem pont csillagok és egyéb apróság volt, így ráhintettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »