Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes sacher torta recept

Gluténmentes sacher torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
215 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 15 dkg gluténmentes lisztkeverék
    • 20 dkg margarin
    • 1 kávéskanál vanília aroma
    • 30 dkg étcsokoládé
    • 20 dkg sárgabaracklekvár
    • 5 dkg porcukor

    Elkészítése:

    Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük. Közben 150 g csokoládét felolvasztunk.

    A sárgákat egy nagyobb tálban fehéredésig kavarjuk a 200 g cukorral, a meglangyosított 150 g margarinnal, a 150 g felolvasztott csokoládéval, a vanília aromával.

    Összekeverjük, lassan hozzáadjuk a felvert habot a gluténmentes lisztkeverékkel, és csomómentesre kavarjuk úgy, hogy ne törjük össze a habot.

    Egy 24 átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük.

    Előmelegített sütőben 190 fokon 45 percig sütjük.

    Amikor kész hagyjuk kihűlni, utána vágjuk kettőbe, ízlés szerint meglocsoljuk a lapokat cukros vízzel, megkenjük a lekvárral. Rátesszük a tetejét, és azt is megkenjük, de vékonyabban.

    A megmaradt csokoládét összeolvasztjuk a megmaradt margarinnal, a porcukorral és 1 kanál vízzel.

    Egyenletesen ráöntjük a tortára, és elsimítjuk egyenletesen, és az oldalait is bevonjuk.

    Betesszük hűlni a hűtőszekrénybe, és hagyjuk megdermedni a csokoládét. 2 óra múlva lehet tálalni.

    Tipp:

    Lehet bármivel díszíteni, nekem pont csillagok és egyéb apróság volt, így ráhintettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá