Hozzávalók:
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük. Közben 150 g csokoládét felolvasztunk.
A sárgákat egy nagyobb tálban fehéredésig kavarjuk a 200 g cukorral, a meglangyosított 150 g margarinnal, a 150 g felolvasztott csokoládéval, a vanília aromával.
Összekeverjük, lassan hozzáadjuk a felvert habot a gluténmentes lisztkeverékkel, és csomómentesre kavarjuk úgy, hogy ne törjük össze a habot.
Egy 24 átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük.
Előmelegített sütőben 190 fokon 45 percig sütjük.
Amikor kész hagyjuk kihűlni, utána vágjuk kettőbe, ízlés szerint meglocsoljuk a lapokat cukros vízzel, megkenjük a lekvárral. Rátesszük a tetejét, és azt is megkenjük, de vékonyabban.
A megmaradt csokoládét összeolvasztjuk a megmaradt margarinnal, a porcukorral és 1 kanál vízzel.
Egyenletesen ráöntjük a tortára, és elsimítjuk egyenletesen, és az oldalait is bevonjuk.
Betesszük hűlni a hűtőszekrénybe, és hagyjuk megdermedni a csokoládét. 2 óra múlva lehet tálalni.
Lehet bármivel díszíteni, nekem pont csillagok és egyéb apróság volt, így ráhintettem.