Gluténmentes sacher torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
215 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 20 dkg margarin
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése:

Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük. Közben 150 g csokoládét felolvasztunk.

A sárgákat egy nagyobb tálban fehéredésig kavarjuk a 200 g cukorral, a meglangyosított 150 g margarinnal, a 150 g felolvasztott csokoládéval, a vanília aromával.

Összekeverjük, lassan hozzáadjuk a felvert habot a gluténmentes lisztkeverékkel, és csomómentesre kavarjuk úgy, hogy ne törjük össze a habot.

Egy 24 átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük.

Előmelegített sütőben 190 fokon 45 percig sütjük.

Amikor kész hagyjuk kihűlni, utána vágjuk kettőbe, ízlés szerint meglocsoljuk a lapokat cukros vízzel, megkenjük a lekvárral. Rátesszük a tetejét, és azt is megkenjük, de vékonyabban.

A megmaradt csokoládét összeolvasztjuk a megmaradt margarinnal, a porcukorral és 1 kanál vízzel.

Egyenletesen ráöntjük a tortára, és elsimítjuk egyenletesen, és az oldalait is bevonjuk.

Betesszük hűlni a hűtőszekrénybe, és hagyjuk megdermedni a csokoládét. 2 óra múlva lehet tálalni.

Tipp:

Lehet bármivel díszíteni, nekem pont csillagok és egyéb apróság volt, így ráhintettem.