Gluténmentes kozáksapka torta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 9 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15,5 dkg rizsliszt
- 18 dkg cukor
- 2 ek kakaó
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 2 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
Mázhoz:
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg olaj
- csokireszelék
- csokidísz
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el, ehhez főzzük meg a pudingporokat a tejjel és cukorral.Majd hűtsük ki. A vajat keverjük habosra a porrá őrölt cukorral. A két krémet keverjük össze, és tegyük hűtőbe.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy 26cm átmérőjű tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral.
A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porrá őrölt cukorral. Közben keverjük hozzá a sütőport is. A felvert habot óvatosan keverjük a tojássárgákhoz.
Majd a legvégén keverjük hozzá a rizslisztet és a kakaót.
180 fokon sütjük 5 percig, majd 150 fokra mérsékeljük a hőfokot, és további 20 percig sütjük.
Ha kisült, rácsra borítjuk.
Három részre vágjuk a tortát és megtöltjük a krémmel, úgy hogy a tetejére és az oldalára is maradjon.
Legvégül összeolvasztjuk az étcsokit az olajjal, és rácsurgatjuk a tortára. Csokidísszel díszítjük és az oldalát beszórjuk reszelt csokival.