Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes kozáksapka torta recept

Gluténmentes kozáksapka torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 9 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15,5 dkg rizsliszt
    • 18 dkg cukor
    • 2 ek kakaó
    • fél csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 20 dkg vaj
    • 12 dkg porcukor
    • 2 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
    • 8 dl tej

    Mázhoz:

    • 10 dkg étcsoki
    • 5 dkg olaj
    • csokireszelék
    • csokidísz

    Elkészítése:

    Először a krémet készítjük el, ehhez főzzük meg a pudingporokat a tejjel és cukorral.Majd hűtsük ki. A vajat keverjük habosra a porrá őrölt cukorral. A két krémet keverjük össze, és tegyük hűtőbe.

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy 26cm átmérőjű tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral.
    A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porrá őrölt cukorral. Közben keverjük hozzá a sütőport is. A felvert habot óvatosan keverjük a tojássárgákhoz.
    Majd a legvégén keverjük hozzá a rizslisztet és a kakaót.

    180 fokon sütjük 5 percig, majd 150 fokra mérsékeljük a hőfokot, és további 20 percig sütjük.
    Ha kisült, rácsra borítjuk.

    Három részre vágjuk a tortát és megtöltjük a krémmel, úgy hogy a tetejére és az oldalára is maradjon.
    Legvégül összeolvasztjuk az étcsokit az olajjal, és rácsurgatjuk a tortára. Csokidísszel díszítjük és az oldalát beszórjuk reszelt csokival.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá