Gluténmentes kozáksapka torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 9 db tojás
  • 15,5 dkg rizsliszt
  • 18 dkg cukor
  • 2 ek kakaó
  • fél csomag sütőpor

Krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej

Mázhoz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg olaj
  • csokireszelék
  • csokidísz

Elkészítése:

Először a krémet készítjük el, ehhez főzzük meg a pudingporokat a tejjel és cukorral.Majd hűtsük ki. A vajat keverjük habosra a porrá őrölt cukorral. A két krémet keverjük össze, és tegyük hűtőbe.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy 26cm átmérőjű tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral.
A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porrá őrölt cukorral. Közben keverjük hozzá a sütőport is. A felvert habot óvatosan keverjük a tojássárgákhoz.
Majd a legvégén keverjük hozzá a rizslisztet és a kakaót.

180 fokon sütjük 5 percig, majd 150 fokra mérsékeljük a hőfokot, és további 20 percig sütjük.
Ha kisült, rácsra borítjuk.

Három részre vágjuk a tortát és megtöltjük a krémmel, úgy hogy a tetejére és az oldalára is maradjon.
Legvégül összeolvasztjuk az étcsokit az olajjal, és rácsurgatjuk a tortára. Csokidísszel díszítjük és az oldalát beszórjuk reszelt csokival.