Gluténmentes csokitorta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 és fél evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál süteménypor (gluténmentes)
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1 csomag csokoládé pudingpor(gluténmentes)
- 1 margarin
- 1/3 deci tej
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habbá. A sárgáját is felverjük. A süteményporban elkeverjük a sütőport. A kemény habhoz hozzáadjuk a sárgáját és a sütőporos süteményport óvatosan összekeverjük a fehérjehabbal. A tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. Közepesen meleg sütőben addig sütjük míg a piskóta illatát erőteljesen nem érezzük(nekem egy ősrégi sütőm van kb. 30-35 percig süti).A sütőajtót nem nyitogatni! A piskótából kettőt szoktam csinálni! A pudingpor szokásos módon elkészítjük. Jó sűrű lesz! Mikor kihűlt a margarint robotgép segítségével habosra kikeverjük. Az első lapra rákenem a krém egyik felét majd ráteszem a második lapot(de ha valaki úgy szereti a lapokat ketté lehet vágni és úgy rétegesebb lesz!). A maradék krémmel bevonni a tetejét és oldalát! Díszíteni tejszínhabbal vagy reszelt csokival is lehet!
Jó étvágyat hozzá!
Sztori: Nemrég készítettem el először egy kedves ismerősömnek, akinek az unokája gluténérzékeny! Azt mondták nagyon finom volt. Remélem más gluténérzékeny is elkészíti. Csalódni biztosan nem fog!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »