Gluténmentes csokitorta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 és fél evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál süteménypor (gluténmentes)
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1 csomag csokoládé pudingpor(gluténmentes)
- 1 margarin
- 1/3 deci tej
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habbá. A sárgáját is felverjük. A süteményporban elkeverjük a sütőport. A kemény habhoz hozzáadjuk a sárgáját és a sütőporos süteményport óvatosan összekeverjük a fehérjehabbal. A tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. Közepesen meleg sütőben addig sütjük míg a piskóta illatát erőteljesen nem érezzük(nekem egy ősrégi sütőm van kb. 30-35 percig süti).A sütőajtót nem nyitogatni! A piskótából kettőt szoktam csinálni! A pudingpor szokásos módon elkészítjük. Jó sűrű lesz! Mikor kihűlt a margarint robotgép segítségével habosra kikeverjük. Az első lapra rákenem a krém egyik felét majd ráteszem a második lapot(de ha valaki úgy szereti a lapokat ketté lehet vágni és úgy rétegesebb lesz!). A maradék krémmel bevonni a tetejét és oldalát! Díszíteni tejszínhabbal vagy reszelt csokival is lehet!
Jó étvágyat hozzá!
Sztori: Nemrég készítettem el először egy kedves ismerősömnek, akinek az unokája gluténérzékeny! Azt mondták nagyon finom volt. Remélem más gluténérzékeny is elkészíti. Csalódni biztosan nem fog!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »