Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habbá. A sárgáját is felverjük. A süteményporban elkeverjük a sütőport. A kemény habhoz hozzáadjuk a sárgáját és a sütőporos süteményport óvatosan összekeverjük a fehérjehabbal. A tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. Közepesen meleg sütőben addig sütjük míg a piskóta illatát erőteljesen nem érezzük(nekem egy ősrégi sütőm van kb. 30-35 percig süti).A sütőajtót nem nyitogatni! A piskótából kettőt szoktam csinálni! A pudingpor szokásos módon elkészítjük. Jó sűrű lesz! Mikor kihűlt a margarint robotgép segítségével habosra kikeverjük. Az első lapra rákenem a krém egyik felét majd ráteszem a második lapot(de ha valaki úgy szereti a lapokat ketté lehet vágni és úgy rétegesebb lesz!). A maradék krémmel bevonni a tetejét és oldalát! Díszíteni tejszínhabbal vagy reszelt csokival is lehet!
Jó étvágyat hozzá!
Sztori: Nemrég készítettem el először egy kedves ismerősömnek, akinek az unokája gluténérzékeny! Azt mondták nagyon finom volt. Remélem más gluténérzékeny is elkészíti. Csalódni biztosan nem fog!